Чоловік зник з сім’ї на вісім років, а коли з’явився — його зустріли шестирічні близнюки. Як же все сталося?

ПОЛИТИКА

Михайло поїхав на заробітки. У планах було заробити гроші на штучне запліднення. З дружиною прожив більше десяти років, а Бог їх сім’ю так і діточками не благословив. А так хотілося мати власних дітей.Такі послуги дорого коштують. А без дітей також життя втрачає сенс. Микола якийсь час коливався пускатися в шлях за кордон. А потім все-таки поїхав, залишивши дружину одну.У Чехії з Миколою трапилися неприємні події. Працював на будівництві. Не зовсім звик до висоти. Одного разу у нього весь світ пішов кругом — і він навіть не пам’ятає, як злетів і виявився розпростертим на землі.У почуття його привели медики; чаклували над його тілом. Михайло відчув різкий біль у всьому тілі і знову знепритомнів. А потім було тривалий час реабілітації. Дивом залишився живим і працездатним. Тільки в голові не збереглося нічого з минулого життя. Все ніби починав з нуля. І грошей на лікування не було. Те, що встиг заробити за кілька місяців, швидко витратив. Здоров’я ще не дозволяло виходити на роботу.

Але світ не без добрих людей. Санітарка лікарні, де він проходив реабілітацію, проявила до нього милосердя. Спочатку приносила йому чогось смачненького домашнього поїсти, а потім, коли Михайла виписали, доглядала за ним як за рідним сином.На жаль, пам’ять до Михайла не поверталася. Жив днем, який посилав йому Господь.Вона була добра жінка, поважного віку. Заміжня ніколи не була — не склалося. Любила готувати і працювати у власному квітнику. І любила людей. Може, саме тому змилостивилася над Михайлом. Бо він також від природи був добрим і хорошим, нездатним на підлість або обман. Тому жінка, будучи глибоко віруючою людиною, вирішила йому допомогти, коли з ним трапилася біда.

Так в забутті пройшло майже вісім років. А потім до Михайла, немов нічні сни, почали в свідомості спливати факти про минуле життя, і в його уяві постала цілісна картинка. Він згадав, хто він і навіщо тут опинився. Тепер Михайло намагався хоч краєм ока зазирнути, що відбувається там, на його батьківщині, повернутися додому.Тривожно відчинив хвіртку в власний двір, постукав у двері. Йому відкрила його Галина -Змінити, правда. Волосся перефарбувала в коричневий колір. Побачила його і скрикнула, бо не сподівалася вже з ним зустрітися аж через стільки років. Слідом за нею виглянуло двоє симпатичних близнят.

Серце Михайла немов завмерло всередині — у неї є чоловік, подумав він зі страхом. Однак Галина запросила Михайла в будинок, запитала, як він, чому так довго не давав про себе знати. А потім розповіла історію, яка вразила його ще більше, ніж думка, що він приїхав в гості до чужої сім’ї.Як з’ясувалося, у Галини також життя не стояло на місці. Їй подзвонили з Центру репродуктології і запросили на приватну бесіду щодо подальшого збереження насіння її чоловіка. Саме тоді за акційною ціною вона погодилася на народження дитини, взявши гроші в кредит. Після довелося продати автомобіль, щоб погасити кредит. Але результат ось такий — і жінка кивнула на двох шестирічних хлопчиків, що притихли в кімнаті.Михайло був ошелешений такою звісткою і одночасно щасливий. Тому що дійсно дуже хотів мати власних дітей!