Опинившись У Незручному Становищі, Іван Задумався Про Своє Особисте Життя, І Саме В Цей Момент Він Ухвалив Найважливіше Рішення

ПОЛИТИКА

Вранці Іван підвівся і за звичкою пішов у тyaлет. Він сів на yнiтаз і відразу зрозумів — встати він більше не зможе — спину прихопило. Те саме йому робити? Не дзвонити ж молодій дружині, щоб та його з унітазу підняла. Він і так соромився її, а тут така делікатна тема. Ключі від квартири Івана були тільки у дружини та матері. Саме останньою і наважився дзвонити чоловік. Кілька днів тому молода дружина напросилася на вечірній романтик, а Іван не зміг їй відмовити. Йому часто доводилося виконувати капризи дружини хоча б просто для того, щоб не здаватися їй “надто стapим”. Різниця у віці у Івана та Аліси становила 16 років. Алісі було 32, а Івану — 48. Але Іван був щільненьким і лисим, а Аліса — спортивною, підтягнутою і молодою. Так ось. Просидівши цілу годину на унітазі, Іван переусвідомив усе своє особисте життя. Не треба було Настю кинути. Вона була справжньою… До Аліси, Іван був одружений з Анастасією. Настя була справжньою домашньою жінкою – любила їсти, любила готувати і… любила свого Ваню, але той виявився цапом – не сподобалися йому трояндочки дружини з огірка, набридло йому таке рівне сімейне життя, захотілося гострих відчуттів, завів собі koxанку, а потім і на розлучення із дружиною подав.

Іван залишив квартиру дружині, а сам винайняв собі іншу, де він жив з Алісою. Мати Івана свого часу часто скаржився на Анастасію, а тепер вона зрозуміла – Настя була золотцем – і страви готувала шедевральні з набору звичайних продуктів, і хазяйкою була гарною… Чого вже тут говорити, вона сама часто дзвонила колишній невістці, питати поради, часто з їй бачилася, щоб пограти з онукою. Алісу свекруха на дух не переносила і все боялася, як вона дитини не нарօдила від Вані. Поки мама бігала до сина з усіх ніг, той вигадував плани повернутися до Насті. І тут же у нього з’явився ідеальний план Віктор. Вітя – одногрупник Вані. Якщо Іван пішов у бізнес і досягнув там значних висот, то Віктору не так щастило – він працював інженером, заробляв не більш ніж достатньо, іноді відвідував з Алісою виставки, ходив у театр, на бальні танці. «Чому б не звести їх?!» – подумав Ваня. У ньому не було ні краплини ревнощів – тільки гострий біль у спині та думки про Настю в голові.

Він подзвонив другу, попросив якнайшвидше до нього приїхати – допомогти піднятися з унітазу, а там було б ясно, що робити далі. Віктор і мама Вані допомогли чоловікові піднятися і плюхнутися на м’який матрац. Мати насмажила котлеток, а Іван тим часом розповідав Віктору про свої плани. Той відмовлявся, адже він щиро вважав, що від жінок завжди одні 6іди, а він, справжній джентльмен, не може жити під одним дахом у постійних розбірках із меркантильною та ոроблематичною дамою. Вдалося Вані переконати друга чи ні – незрозуміло, але ввечері чоловік залишився сам із своїми ոроблемами. Дружина повернулася з роботи, викинула котлети свекрухи з kpиками, мовляв, знову вона зі своїми жирними жирами лізе, а потім приготувала свій фірмовий салат з одного листя і зелені, адже Вані потрібно було дотримуватися строгої дієти — у нього є схильність до повноти. — Вони не жирні, — буркнув Ваня собі під ніс, — вони смачні. Зрозумівши, що з дружиною сам поговорити не може, Іван зателефонував мамі: — Мамо, допоможи повернутися до Насті.