Коли до Ліди приїхала сестра, Ліда зрозуміла, що щось трапилося. І тут Тетяна нерішуче попросила у Ліди величезну суму грошей – 150 000 гривень.

ПОЛИТИКА

Ліда, уродженка села, переїхала до міста на навчання. Вона не змогла адаптуватися до знеособленого міського життя та вирішила повернутися до села, отримавши диплом бухгалтера. Вона знайшла роботу у місцевому лісництві та вийшла заміж за Олексія, місцевого тракториста. Незабаром у них народилося двоє дітей, Олежик та Марійка. Вони вирішили створити ферму, придбали трактор та інше сільськогосподарське обладнання.

Завдяки наполегливій праці подружжя швидко розширило свою ферму, завело корів, свиней, курей і качок, а також почало вирощувати овочі. Діти підросли і почали допомагати батькам, полегшуючи їхню працю. Ліда та Олексій старанно відкладали гроші на освіту своїх дітей. Якось до них приїхала молодша сестра Ліди, Тетяна. Зазвичай активно балакаюча про міське життя, цього разу вона була загадково мовчазна. Занепокоєна Ліда запитала її, в чому справа.

Тетяна нерішуче попросила у Ліди величезну суму грошей – 150 000 гривень. Ліда була приголомшена і задумалася про те, що життя Тетяни в місті завжди здавалося таким розкішним, але при цьому вона постійно потребувала грошей… Минулого року вона заклала свою машину, а тепер ось це. Ліда, розуміючи, наскільки важливі гроші, зароблені тяжкою працею, відмовилася позичити цю суму.

Тетяна, образившись, квапливо пішла. Ліда вважала, що це на краще, вирішивши, що Тетяні треба вчитися брати відповідальність за свої дії на себе. Пізніше до Ліди дійшли чутки, що у чоловіка Тетяни нагромадилися борги за кредитами. Ліда міркувала про те, чи могли ці гроші взагалі щось змінити, але швидко переконалася, що ухвалила правильне рішення.