Денис довгий час виконував всі забаганки “хворої” дружини, оскільки був по вуха у неї закоханий. Але те, що він побачив у клініці, було поштовхом до змін.

ПОЛИТИКА

Денис приїхав додому, навантажений фруктами та іншими продуктами, що відповідають запропонованій дієті дружини Олени, але виявив, що вона відсутня у звичному місці. Він виявив її у ванній, що насолоджується піною і занурену у музику, що звучить у навушниках. Олена хворіла, послабшала настільки, що півтора роки тому пішла з роботи. Денис, гаряче відданий їй, зробив їй пропозицію та влаштувався на додаткову роботу, щоб дозволити собі ліkування та дієту. Його батьки, які мріяли про онуків і помічницю в їхньому заміському будинку, не були в захваті від його вибору, але Денис був непохитний.

Він був цілком зачарований Оленою, яка була ніжною та лагідною, як дитина. Незважаючи на слабкість, вона була вимоглива: просила у Дениса найкращих фруктів, особливого хліба та продовження дорогих курсів масажу. Денис зносив усе це з подихом та посмішкою. Якось, вирішивши здивувати її, Денис вирушив з роботи до клініки до її лікаря, плануючи зводити її на концерт, який їй сподобався б. Але він не був готовий до того, що виявить у клініці. Підслухавши розмову в кабінеті лікаря, він був приголомшений, почувши сміх Олени, міцний і веселий, що різко контрастував з її звичайною слабкістю.

Зазирнувши всередину, він побачив, що вона затишно влаштувалася у кабінеті свого лікаря, ведучи дружню бесіду та вільно сміючись. Денис стояв, завмерши, слухаючи, як вони говорять про нього, висміюють його відданість і всіляко насміхаються з нього. Раптом Олена помітила його і почала заїкаючись виправдовуватися, але Денис бачив і чув достатньо. Йому не було до кого йти, крім рідної та турботливої бабусі.

За чаєм бабуся розповіла Денису, що обманом змусила його думати, мовляв, їй потрібні гроші на ліkування зубів. Вона знала, що він охоче позичить їй гроші, але натомість відкладала їх для нього, передбачаючи, що колись вони йому знадобляться. Вона також зізналася, що Денис привернув увагу доброї, щирої дівчини із сусіднього будинку. Вона сподівалася, що коли Денис одужає від бо лю, то зможе знайти справжнє кохання з цією дівчиною, і тоді кінець його випробувань буде щасливим.