Ольга відзначала своє 35-річчя, коли до неї підійшов офіціант і сказав, що якийсь дідусь хоче з нею зустрітися. Вийшовши надвір, вона не могла повірити своїм очам.

ПОЛИТИКА

Велике сум’яття раптом опанувало юну Оленьку. Вона не могла зрозуміти, через що турбується її мама. Її часто бачили, як вона плаче, а причини ховалися за неясним “серцевим болем”. Оленька у свої вісім років не мала уявлення про душу та її страждання. Намагаючись зрозуміти, вона звернулася до тітки Наталі, їхньої сусідки, яка загадково сказала, що вона все зрозуміє, коли виросте. Ця відповідь ще більше спантеличила Оленьку… Реальність того, що її покинув батько, було важко переварити. Його відсутність та сльози матері малювали яскраву картину їхнього самотнього існування.

Якось у неділю знайомий голос і звук вхідних дверей, що закриваються, відродили її надію. Натхненна, вона кинулася до батька, але тільки для того, щоб дізнатися про його намір забрати деякі речі. Серед них був і телевізор, який так любила Оленька, а тепер батько забрав його для маленького хлопчика у своїй новій родині. Після від’їзду батька з усім заявленим майном вкотре вбиту горем Оленьку залишилася втішати матір. Однак, незважаючи на всі труднощі, мама виявила стійкість. Працюючи на трьох роботах, вона змогла купити новий телевізор і забезпечити Оленьку всім необхідним.

Її колишнього чоловіка більше ніхто не бачив, та й Оленька перестала про нього питати. Час пройшов непомітно, і Оленька, тепер уже Ольга, підійшла до свого 35-річчя. Життя обдарувало її люблячим чоловіком, дорослими дітьми та цікавою роботою. Однак їй дуже не вистачало матері, яка пішла з життя 5 років тому через перевтому та слабке здоров’я. Батько так і не виявляв інтересу до її життя, не пропонував допомоги чи підтримки. Святкування дня народження Ольги було сповнене теплом та радістю. Вечір уже добігав кінця, коли офіціант повідомив їй про прохання літньої людини зустрітися з нею.

Вийшовши на вулицю, вона побачила старого чоловіка, який представився її батьком. Його розповіді про нещастя не торкнулися Ольги. Його відсутність у роки її становлення та байдужість до її труднощів давно погасили батьківську прихильність, яку вона могла б відчувати до нього. Ольга лише сказала офіціанту подати їжу старому. Потім вона повернулася до свого чоловіка і дітей, підтверджуючи свою любов до них. Оглянувши свою сім’ю та друзів, вона усвідомила своє глибоке щастя. Чоловік, який називав себе її батьком, був не більше ніж незнайомцем.