Я любила гостювати у селі у батьків чоловіка. Але після одного випадку я вже гидувала їхати до них.

ПОЛИТИКА

Під час візитів до свекрухи я завжди брала з собою рушники та постільну білизну. Не те щоб у мене були якісь проблеми з нею: ми чудово ладнали. Вона завжди готувала для нас чисті простирадла та рушники. Але один випадок змусив мене обережно ставитися до використання чужих речей. Мої родичі були по-справжньому гостинними. Вони завжди були раді бачити нас, особливо наших дітей, яких вони дуже любили.

Вони наповнювали наші візити смачною їжею та великою кількістю тепла. Відвідування їх у селі, можна сказати, було терапевтичним відпочинком: їхня доброта завжди відновлювала мою віру в людство. Однак цей випадок змінив мій погляд. Я не засуджувала це, вважаючи все частиною їхнього способу життя, але мені стало ніяково.

Після довгого дня посадки картоплі та приготування їжі моя свекруха вирішила прибратися на кухні. Я ввійшла, щоб допомогти їй, і побачила, що вона миє ноги в тазі і витирає їх тим же рушником, яким ми витирали обличчя. Побачивши мій здивований вираз обличчя, вона незворушно пояснила, що рушник все одно брудний, і вона випрає його наступного дня.

Насправді, рушник висів чистим на сонці наступного ранку, але спогад залишився зі мною назавжди. З того дня я почала приносити свої рушники. Я не хотіла нікого засмучувати, але це давало мені душевний спокій, що було найголовнішим.