Немовля ледь встuгло народuтuся на світ, а вже стало героєм. Адже цей малюк є першuм хлопчuком, якuй народuвся у селі за 10 років

ПОЛЕЗНОЕ

У селі, яке знаходиться в Польщі, вперше за останні 10 років народився хлопчик.

Юний поляк тільки з’явився на світ, а вже став першим хлопцем на селі, причому, буквально. На його малій батьківщині ось уже десять років як народжуються одні лише дівчатка, і тому проблем з нареченими у хлопчика точно не виникне. А його батьки отримали звання місцевих героїв і чекають на щедру нагороду від уряду.

За останнім статистичному дослідженню, в Польщі народжується значно більше хлопчиків, ніж дівчаток: у 2017 році в країні з’явилися на світ 207 тисяч хлопців і лише 196 тисяч дівчат.

Однак село Мейсьце Оджаньськє в Опольському воєводстві на півдні Польщі протягом ось уже десяти років залишається винятком: в ньому протягом усіх цих років не народився жоден хлопчик.

Для сільськогосподарського населеного пункту, чисельність населення якого ледве перевищує 300 жителів — це справжня проблема. Всю важку роботу в полі, та й взагалі в селі, доводиться виконувати жінкам.

Дівчата служать в поліції, водять сільськогосподарську техніку і навіть гасять пожежі: саме жіноча пожежна команда, відправлена селом на регіональне змагання з пожежогасіння серед добровольців, і привернула увагу всієї країни до Мейсьце Оджаньськє. Адже зазвичай на конкурсі присутні тільки хлопці.

У село почали приїжджати лікарі, щоб спробувати виправити ситуацію. Вони проводили обстеження місцевих мешканок і рекомендували бажаючим народити хлопчика дотримуватися дієти, багатої кальцієм. Правда, це не допомагало.

Влітку 2019 року староста села Раймунд Фришко пообіцяв, що перша ж сім’я, в якій народиться хлопчик, отримає нагороду. Але ось яку саме — досі залишається таємницею. Відомо лише, що серед можливих варіантів розглядали перейменування однієї з вулиць на честь малюка або ж пропозицію назвати його ім’ям дуб.

І ось, нарешті, відбулася довгоочікувана подія: в родині місцевих жителів Гжегожа і Анни Мілек народилася друга дитина — хлопчик, якого назвали Бартек. Пологи були важкими, і мамі нової знаменитості довелося робити операцію, але все закінчилося добре.

«Операція повернула мене до життя і зробила подвійне чудо, адже Бартек — не просто хлопчик, а хлопчик з Мейсьце Оджаньськє. Він вимагає від мене багато уваги, близькості і чутливості, як і будь-яка новонароджена дитина, »- сказала Ганна.

«Це чудова новина, особливо в той час, коли ми всі маємо справу з пандемією коронавируса, але через це нам доведеться почекати з нагородою», — сказав Фришко.

За словами медиків, зараз мама з Бартек досі ще знаходяться в лікарні, фахівці уважно стежать за їх станом і можуть з повною упевненістю сказати, що довгоочікуваний хлопчик народився здоровим.