За Нез Вичайну Форму Го Лови Від Цієї Дитини Відмо Вилися Батьки. Але Знайաлися Люблячі Серця І Подарували Малюкові Нове Життя․ ФОТО

ПОЛЕЗНОЕ

Діма не пам’ятає своїх батьків. Все через те, що біологічні мама і тато залишили його, як тільки хлопчик з’явився на світ. Пара злякалася складного процесу реабілітації: Діма народився з серйозною формою гідроцефалії. З серйозним захворюванням і без будь-яких перспектив, хлопчик виявився в одному з дитбудинків Краматорська на сході України.

У чотири роки він не вмів користуватися ложкою і насилу передвігалсяЛ система не була готова займатися з малюком. До того ж, в цей час якраз почалися військові дії․ Дітей з дитячого будинку було вирішено евакуювати. Сиріт перевезли до Харківа.

У новому місті здоров’ям Діми зайнялися серйозніше. Лікарі були в жаху від його стану: малюк був ледь живим. Але за допомогою лікарів він швидко пішов на поправку. Наскільки це можливо в його ситуації …

Лікарів турбувала доля хлопчика. Вони молилися, щоб у нього з’явилися хороші батьки. І, мабуть, молитви харківських фахівців були почуті. Долею Діми зацікавилася пара зі Сполучених Штатів. Ернест і Рут Чавес з Вермонта висловили бажання забрати хлопчика.

У великому будинку Чавес вже було семеро дітей з різних країн. Діма, заради якого вони подолали тисячі кілометрів, став восьмим малюком. Досвідчені усиновителі швидко зібрали необхідні папери, і вже у вересні 2015 року Діма отримав нове ім’я.
Про прогрес Діми-Зебдаяха пара писала в своєму акаунті в Facebook. Буквально за рік хлопчик почав самостійно пересуватися, приймати їжу. Він розуміє дві мови — українську та англійську. І навіть може самостійно говорити.

Американські лікарі дають хороші прогнози. Все через те, що вода не накопичилася в основній частині його мозку. Швидше за все, в майбутньому Зебдаяха чекає багато серйозних процедур або навіть операцій. Але з підтримкою відповідальних батьків він точно впорається.