Мама Вирішила Не Від Мовл Ятися Від Своєї Дитини З Напол Овину Працю Ючим Серцем — Не Дивл Ячись На Попередження Лікарів!

ПОЛЕЗНОЕ

Є радість, яка приходить з вагітністю та передчуттям нового життя. Ось чому новина про те, що з вашим ще не народженою дитиною щось не так, руйнівна.

Батьки Гаррієт отримали саме такі несамовиті новини від лікарів. Їх дитина була настільки погано сформований, що медики запропонували зробити аборт. Але тепер Гаррієт Саммерхілл — здорова дворічна дівчинка, що приносить багато радості своїм батькам в Понтіпрідд, Південний Уельс.

Вона кинула виклик усім медичним очікуванням в неймовірну подорож мужності, надії і сили. 20-тижневе сканування дитини показало Лейтон Саммерхілл і його дружині Еммі, що в їхньої дитини атрезія легких — смертельний вроджений порок серця, який означав, що права сторона серця не була добре розвинена. Майбутній парі було запропоновано 3 болісних вибору: перервати вагітність, дозволити дитині померти природним шляхом після народження або ризикнути операцією на відкритому серці.

Вони вирішили дати Гаррієт, як вони вже назвали її, шанс на життя. Місіс Саммерхілл, добре пам’ятає той день, коли було підтверджено, що їх дитина народиться з деформованим серцем.

У жінки було вже два викидні, і вона хотіла зробити все можливе, щоб дати своїй дитині можливість жити.
Вони ніяк не могли перервати вагітність. Пара, хоча і розуміла, що Гаррієт буде відрізнятися від інших дітей, була готова дати дівчинці шанс. Вони знали, що її життя буде далеко не звичайною, але це був шанс, яким вони були готові скористатися. «До сих пір Гаррієт успішно перенесла перші два етапи операції і тепер вона — щаслива дівчинка, яка продовжує дивувати нас усіх».

Стан дівчинки Гаррієт — атрезія легких з інтактним шлуночкових спектром — виникає, коли клапан, який контролює потік крові з правого шлуночка в головну легеневу артерію, не розвивається належним чином, що перешкоджає кровотоку з правого боку серця.

Лікарі повідомили її батькам, що цей стан непоправно і що очікувана тривалість життя дітей з атрезією легких жахливо мала. Але місіс Саммерхілл наполягає на тому, що вони були готові ростити свою дитину, незважаючи на те, що турбувалися про якість життя своєї дочки.

Подружжя зупинилися на наступному варіанті: початкова триетапна операція на відкритому серці, яка дасть Гаррієт найкращі шанси на виживання. Стривожені батьки розглядали це як свою кращу альтернативу, хоча для цього потрібно кілька операцій: перша операція незабаром після народження, друга, коли дитині було від трьох до дев’яти тижнів, і третя в віці від трьох до п’яти років.

Місіс Саммерхілл визнала, що було дуже важко змиритися з тим фактом, що дитина пройде через стільки випробувань.

У січні малятко Харрієт набрала достатню вагу і була готова до своєї першої операції. Вона була зроблена в Університетській лікарні Уельсу. Місіс Саммерхілл була рада забрати свою дочку додому, незважаючи на лякаючий процес, і була вдячна за те, що вперше опинилася вдома і розділила свою власну ліжко зі своєю дитиною. Друга операція Гаррієт відбулася, коли їй було вісім місяців.

Вона пройшла через все, не дивлячись на деякі серйозні ускладнення. До цього моменту її розвиток йшло повільно. Але після операції вона змусила своїх батьків пишатися тим, що протягом трьох місяців каталася, стояла і ходила. Батьки були в захваті.

Імовірність того, що дитина пройде три етапи операції, становить близько 70%, але немає достатньої інформації про виживання дітей з атрезією легких в підлітковому віці і на початку третього десятка, але Гаррієт — борець, і її батьки оптимістично оцінюють її шанси, і вони будуть продовжувати робити для неї все можливе!