Ми усиновили вас з дитячого будинку, тому що самі не могли мати дітей

ПОЛИТИКА

Ми були студентами. Зустрічалися, закохалися, одружилися … У період навчання про дітей рано думати було. Я отримала диплом. Чоловік покинув ВНЗ, влаштувався на будівництво, потрібні були гроші для облаштування нашої маленької «ланки» суспільства. Потім замотала робота, свого житла не було (довго збирали), економили на всьому, з фінансами погано, куди дітей народжувати? І ось мені вже 35 років. Але, слава Богу, побудували свій бізнес, є будинок, машина, інші матеріальні блага … ось напевно і прийшов час подумати про діток? Ми були студентами … зустрічалися, закохалися, одружилися … в період навчання про дітей рано думати було.

Я отримала диплом. Чоловік покинув ВНЗ, влаштувався на будівництво, потрібні були гроші для облаштування нашої маленької «ланки» суспільства. Потім замотала робота, свого житла не було (довго збирали), економили на всьому, з фінансами погано, куди дітей народжувати? І ось мені вже 35 років. Але, слава Богу, побудуваний свій бізнес, є будинок, машина, інші матеріальні блага … Напевно і прийшов час подумати про діток? Подумати … Років зо два я не уберігалася, але завагітніти не могла. 37 років виповнилося, і я впала в паніку. Тут-то і почалися обстеження нескінченні процедури, походи по лікарях і страшний вердикт медиків: «Ви не можете мати дітей! ». З чоловіком довго обговорювали варіанти усиновлення дитини.

Думали, зможемо прийняти чужого, як свого? Полюбити його, подарувати душевне тепло, а не тільки матеріальні блага. Вирішили — зможемо! Адже якщо не спробувати, як зрозуміти? Довго переглядали фото дітей, знайомилися з їх історіями. Хотіли взяти не зовсім немовлят, рік-два щоб було діткам. Щоб відчути їх краще, виховати майже з народження гідними людьми. У серці запали двійнята: Аліса і Женечка. Зовсім малюки. Гарненькі. Так зворушливо трималися за ручки. Серце підказало — ось вони! Мої, рідненькі. Матеріально ми були забезпечені, і розуміли, що впораємося і виростимо двох, а їм тоді було менше рочку. Дітки ростуть — і наші. Я щиро не розуміла, як себе треба вести з дітьми.

Весь час думала про те, чи зможу я прийняти дітей такими, які є і якими будуть. Але в душі звучала відповідь завжди одна «так». Адже зовсім не важливо, яку брати дитину, а важливо те, що ви самі закладаєье і виховуєте в ньому. Звичайно, генетику ще ніхто не відміняв, можуть проявитися і спадкові хвороби. Але, з цим же можна боротися, а все інше лише виховання. І глибока безмежна любов до дітей. Дітки ростуть, а труднощі у нас бувають, як у всіх батьків. Зараз у них період підлітковий, йде гормональна перебудова. Бувають різкими, наполегливими у своїх судженнях. Але, я сама колись була підлітком, лаялася з батьками, відстоювала свої права: «Так я доросла, і знаю все сама, набридли ви мені!

Досить мене виховувати!» Тільки подорослішавши, я зрозуміла, що була не права в своїх висловлюваннях. Діти не рідні, тому я завжди намагаюся промовляти з ними всі проблеми, щоб не думали: «батьки не рідні, рідні б більше любили, жаліли». Наші діти знають, що вони прийомні, ми від них і не приховуємо. Спеціальної історії усиновлення не вигадували, просто сказали: «Взяли вас в дитячому будинку. Так як своїх не могли мати». А далі тільки наша любов і турбота. На цю тему завжди дискутуємо, вони задають питання, а ми підбираємо відповіді.

Кожна дитина хоче знати своє коріння, знайти своїх батьків і, якщо вони цього захочуть, я їм не заважатиму, а тільки допомагатиму. А поки ми з дітьми їздимо у відпустку по містах Європи, ходимо в походи в гори, в ліс з наметами і польовою кухнею, а влітку обов’язково на море. Для мене дуже важливо приділити дітям час і давати підтримку, коли вона їм потрібна. І не важливо, скільки витрачу на це часу і сил!