Бабуся продавала кріп і соління. Всі люди проходили повз, не звертаючи уваги на стареньку. А потім до неї підійшов пристойно одягнений чоловік і зробив щось неймовірне

ПОЛИТИКА

У вашому місті ще залишилися бабусі, які сидять в холодну погоду біля магазинів, поштових відділень, підземних переходів. Я про тих, які намагаються продати свої заготовки, яблука, помідори, зелень. У нас таких багато. Сидять пенсіонерки, намагаються хоч якось поправити своє скрутне становище і роздобути надбавку до своєї «величезною» пенсії.Скажу чесно, я не благодійник, і зазвичай проходжу повз. Дуже рідко буває, що купую щось з цього «пенсійного» асортименту. Все тому, що я не люблю різні заготовки і т. Д., А якщо цим бабусям дати грошей просто так, з бажанням допомогти, вони ні в яку не візьмуть. Чи не жебраки ж.Ось і на цей раз, сидячи в машині і чекаючи, коли моя дружина вийде з відділення Ощадбанку, розташованого навпроти пошти, я спостерігав, як «йде торгівля» в однієї бабусі, яка акуратно прилаштувалася біля виходу.

Бабуся сиділа, загорнувшись в пальто, а перед нею стояла коробка. На коробці красувався пучок кропу і стояли дві банки з соліннями з помідор. Також поруч лежав пакет з якимись сухофруктами.Місце було людне, так як в ощадбанк і пошту йшов постійний потік відвідувачів. Але.Неабияк втомившись чекати дружину, я вийшов з машини, подихати повітрям.»Купити кріп у неї чи що?» — промайнула в голові думка.Соління ми не їмо, а кріп все одно в раціоні присутній. Яка різниця, де його брати, у бабусі або в магазині? Тут хоч допомогти трохи вийде.З цими думками я попрямував в сторону бабусі.» Почім укропчик? «- питаю.Старенька спочатку навіть не зрозуміла, що звертаються до неї. Мабуть настільки довго і безрезультатно тут сиділа.»Так скільки коштує зелень? » — повторив я запитання.

«Ой, та я не знаю, скільки дасте!» — стрепенулася пенсіонерка, намагаючись піднятися на ноги.Я дістав з кишені гроші і хотів вже розплатитися, як позаду пролунав голос:»А соління почім, бабуся? І сухофрукти? »Обертаюся, стоїть мужик. Пристойно одягнений, видно, що не бідує.»Ой, та гривень 30 б за банку отримати. А сухофрукти я вам так віддам, якщо соління то візьмете!» — каже пенсіонерка.»Ви не проти, якщо я заберу?» — звернувся до мене чоловік.»Ні, я тільки кріп хотів взяти!» — посміхаюся.»Давай, бабуся, зараз я в машину віднесу » — каже мужик. Після цього бере все, що було у бабусі на коробці в оберемок, і направляється до джипу, припаркованого біля відділення Ощадбанку.»Та ви що, і помідори заберете? Куди це він? » — розпереживалася бабуся, мабуть, ще не розуміючи, що їй вдалося продати весь товар.»Так зараз повернеться!» — посміхаюся.

Мужик поставив соління в багажник машини і підійшов назад. Дістав з кишені гаманець і витягнув з ньогопятісотгрівневую купюру.»Тримай, бабуся! Соління то хоч смачні?» — запитав чоловік, простягаючи гроші пенсіонерці.»Так сама робила, смачні! Ой, у мене ж здачі то немає з таких грошей!» — розгублено промовила жінка, беручи в руки купюру.»Ну раз сама робила, то і здачі не треба! » — посміхнувся мужик і мовчки розвернувшись, пішов до машини.»Залишили мене без кропу! Може викуплю?» — гукнув я його слідом.»Кріп я сам люблю! » — обернувшись, пожартував чоловік.Ми обидва розуміли, що нікому з нас цей кріп не потрібен, як і соління. Просто кожен з нас вирішив допомогти пенсіонерці, в міру своїх можливостей.

«Так що ж це » — розгублено промовила жінка, тримаючи в руках добру половину своєї пенсії.»Мабуть, і правда у вас соління смачні, раз так цінуються! Ідіть додому, замерзли напевно!» — посміхнувся я і пішов назад до своєї машини.
Бабуся повільно зібрала порожню коробку і пішла в бік житлових будинків. З ощадбанку вийшла дівчина, багато одягнена, і сіла на пасажирське сидіння в джип того чоловіка. Парочка виїхала додому.Радує те, що залишилися люди, які не втратили людяність, незважаючи на те, що їх стан дозволяє не звертати уваги на бідність і бруд навколо себе. Сподіваюся, що добро повернеться цьому чоловікові в стократному розмірі.