Сусіди на мене ображаються, бо я не хочу допомогти багатодітній родині, яка живе в нашому будинку

ПОЛИТИКА

Я з родиною живу в багатоквартирному будинку. Ми з дружиною не давно купили квартиру і, щоб заробити на неї, я працював закордоном п’ять років. Ми дуже щасливі, що здійснили нашу мрію і зараз насолоджуємося життям в ній. Все було б добре, якби не наші сусіди з якими ми дуже посварилися через багатодітну сім’ю, яка живе в нашому будинку. У нас є група в вайбере, де ми завжди листуємося з сусідами. Одного вечора мене приєднали до іншої групи, де активні мешканці будинку пропонували допомогти багатодітній родині. У цій групі були всі сусіди, крім чоловіка і жінки, яким ми повинні допомогти. У них дійсно складна ситуація, тому що чоловік не працює, а дружина не може вийти на роботу, тому що у неї шестеро маленьких дітей. Купити житло і зробити ремонт в ньому подружжю допомогли їхні батьки і небайдужі люди. Цій родині завжди хтось допомагає і вирішує їх про блеми.

У групі запропонували перевести гроші для багатодітної сім’ї і віддати їм в конверті. Майже всі мої сусіди здали гроші, а ми з дружиною відмовилися. Зараз ми дуже посварилися з сусідами, тому що вони вважають, що ми повинні допомогти, тому що маємо роботу, а чоловік, у якого шестеро дітей, ніде не працює. Але я з цим не згоден, тому що у Володимира є руки, ноги і він не інвалід, тому також може піти на роботу і забезпечувати свою сім’ю, а не жити на гроші, які їм дає держава і небайдужі люди. Я не розумію, чому я повинен забезпечувати чужих дітей? У мене є свої діти. Їх — двоє: дівчинка — 4 роки, і хлопчик — 2 рочки. Моя дружина ніде не працює, вона в де кретній відпустці і ми живемо на мою зарплату.

Але нікого не цікавить, де я повинен брати зайві гроші, щоб допомогти чужим людям. Вони ображаються на мене і вимагають перевести гроші, тому що всі жителі перевели або будуть переводити, а я єдиний, хто пошкодував гроші для багатодітної сім’ї. У сучасному світі ми можемо контролювати, скільки дітей у нас буде, а не нар оджувати і чекати, що нам все повинні допомогти. Перш ніж нар оджувати, потрібно розрахувати свої сили і думати головою. Діти — не іграшки, їх потрібно годувати, одягати і виховувати власними силами, а не за допомогою чужих людей.