Прийшла до свекрухи в гості в старих драних чоботах і очікувала осуду — але його не було. Все стало зрозуміло на наступний день .

ПОЛИТИКА

Все життя мама звинувачує мене в тому, що батько покинув нас через мене, але я не можу зрозуміти чому, адже він мене завжди сильно любив …. Папа постійно їздив у відрядження, але завжди повертався з купою подарунків і обіймами. І коли він туди поїхав в останній раз і мама сказала, що він не повернеться, то я не хотіла в це вірити і була твердо переконана в тому, що він не міг мене залишити з матір’ю, щиро не любить мене. Коли прийшов час йти в школу, то моя «матінка» попросила стару форму у сусідів. Вона була порвана і зношена, але її це зовсім не засмутило. Станом на 1 вересня вона мені символічно сказала: «Ти мені ніхто, але здати тебе в дитячий будинок шкода, раптом твій батько з’явиться. Але поки я не буду витрачати на тебе свої гроші. Їх потрібно вкладати в те, що може принести користь. Наприклад, на можливість того, що я влаштую собі особисте життя! ». На щастя, по сусідству жила бабуся, яка навчила мене шити і прати, тому ходила я, хоча б, в чистому. Потім вона десь у родичів придбала більш нову форму і в ній я ходила аж до 10 класу. З взуттям було те ж саме, або віддавав хтось, або знаходила в магазинах з ношеними речами і ходила у них по кілька років.

У школі у мене не було особливо багато друзів, тому що всі вважали мене бідної і убогою. Але в університеті все трохи змінилося. Я жила з хорошими дівчатками, що часто віддавали мені одяг в хорошому стані, який їм чомусь не підійшов і саме там я познайомилася з Ромою. Ми зустрічалися півроку перед тим, як він вирішив офіційно мені познайомити зі своїми батьками. Я дуже сильно не хотіла йти до них, адже у мене були порвані поношені чобітки, через які постійно були мокрими ноги, а я хотіла їм сподобатися. Хлопець наполіг, сказавши, що вони мене і такий полюблять, і ми все-таки пішли. Його батьки виявилися добрими людьми і зробили вигляд, що нічого не помітили, а перед виходом його мама запросила мене на наступний день на чай. Я вкрай здивувалася, але погодилася. На наступній зустрічі вона подарувала мені нові гарні чобітки. Згодом ми одружилися і я дуже боялася, що рано чи пізно мені почнуть дорікати тим, що у мене нічого в кишені не було, як мене заміж брали, а свекри нам же цілий будинок подарували і допомогли знайти хороші роботи.

Але, на щастя, вони ніколи і словом про це не обмовилися і ставилися до мене, як до рідної кровинки. Я, нарешті, згадала, що таке батьківська любов і змогла пізнати материнську. Але моя радість тривала недовго, тому що незабаром про мою одруження дізналася моя рідна мама і швидко примчала до нас в будинок. На щастя, тоді у мене в гостях була свекруха. Вона почула, що матір вимагає забезпечувати її і відразу зателефонувала чоловікові і синові. Через годину вся сім’я була в зборі і пояснила моєї «мамі», що на її «добро» до мене я відплачу тим же добром, тому її нічого тут робити. Після цього мама жодного разу не з’явилася в нашому житті А ще я дізналася, що вагітна … Всупереч потоку хороших новин хочу сказати: матусі, ставитеся до дітей так, як хочете, щоб вони ставилися до вас в старості.