Свекруха явно вирішила зруйнувати мою сім’ю своїми порадами, але вона ще не уявляє, з ким має справу.

ПОЛИТИКА

З чоловіком у нас різниця велика, мені 26 років, а йому 39. Коли я завагітніла, то чоловік був на сьомому небі від щастя. Він давно хотів дитину, а саме спадкоємця, але у нас народилася дочка. Чоловік трохи засмутився, але все одно дочку любив, а про хлопчика мріяти не перестав. Все у нас було добре, ми планували другу дитину, ростили нашу маленьку принцесу, але була одна проблема. Свекруха. Вона мені подобається. Ми з Антоніною Петрівною як подружки. Обговорюємо одяг, косметику, а до вагітності разом ходили в спа-салони. Але ось з’явилася дитина, і свекруха стала зарозумілою. Антоніна Петрівна хотіла переїхати до нас, щоб «за дитиною доглядати, молоді нічого не розуміють».

На секундочку: давайте згадаємо, скільки нам з чоловіком років, ми далеко не молоді, та й з дитиною впоратися я можу. — Дитину потрібно купати в марганцівці, а соски в зеленку вмочати, та й баночки потрібно варити. — говорила мені свекруха. — Антоніна Петрівна, так робили давним-давно, часи змінилися-відповідала я їй. Тоді вона синові поскаржилася, а він додому злий прийшов, став говорити, що я його мати не поважаю. Не розумію, ну, навіщо свекруха лізе зі своїми порадами? Якось раз прийшла до мене додому, щоб спеціально навчити готувати кашу. — У тебе завжди з грудочками виходить, мій Антон не любить таку, та й дочка погано їсть. Тобі б на курси записатися по готуванню – — сказала вона мені.

Я мало не вибухнула, тому що — як вона сміє в моєму ж будинку вказувати мені, що і як робити? Раніше у нас були хороші відносини, але зараз вона діє мені на нерви. Найогидніше, що вона змушує сповивати дитину тисячами слоями ганчірок, тому що «у дитини можуть кістки не так вирости, та ще й захворіти можна, холодно ж». Вона тремтить над моєю дитиною, як ніби вона кришталева. Я вважаю, що дитину потрібно ростити з легкістю, не тремтіти над нею, тоді вона і виростить міцною і здоровою. Якщо свекруха продовжить в тому ж дусі, то мені доведеться вказати їй на двері. Такого ставлення до себе я не витримаю, а чоловік нехай вибирає: або я і дочка, або його матуся. Сил моїх більше немає!