Незнайома Жінка Лежала На Нашому Ліжку В Гарній Сукні, А Почувши Застереження Чоловіка, У Мене Ледь Щелепа Не Відвисла

ПОЛИТИКА

Надворі вже весна. Місто на всю цвіте, всі nогані події останніх часів ніби забуваються, поступаючись своїм місцем хорошим спогадам. Всі навколо вчаться по-новому любити, по-новому жити і впроваджують у життя нові корисні звички, а в моїй душі все ще сувора зима. Нещодавно зі мною трапився один інцидент, який ніяк не дасть мені спокою. Вранці я, як звичайно, збирала сина в садок, а сама збиралася на роботу. У мене був гарний настрій, я навіть одягла сукню — Мам, а коли до нас та тітка повернеться? — спитав він якось ненароком. – Що? Яка тітка? Тіто Віра, чи що? – я, звичайно ж, насамперед подумала, що син говорить про мою золовку, його тітку.

— Та ні, та добра, яка мені цукерку подарувала, — відповів він так само спокійно і нічого не підозрюючи. — Ану докладніше. — Ну, пам’ятаєш, вона на вашому ліжечку лежала. У гарній сукні, але не як у тебе. Я зайшов до неї, а вона мені подарувала цукерку. Я не стала мучити сина допитом. Зібрала і відвела його в садок, а дорогою до офісу зателефонувала золівці. Чоловік давно був на роботі. — Розслабся, — сказала мені вона. — Розслабитись? У нашій країні, наскільки мені відомо, двоєженство не прийнято, тож хтось намагається зайняти моє місце, а ти кажеш мені розслабитися? Золовка сказала, що вона зайнята і порадила поговорити із чоловіком.

Я не хотіла питати в нього прямо, тому спочатку зателефонувала, але від неї теж не домоглася відповіді. — Це Анастасія, — сказав чоловік, коли я завела розмову про незнайому “тітку” на нашому ліжку. Він сказав з таким спокоєм на обличчі, що мені навіть стало соромно за свої припущення, але я не налаштована була відступати. – І що за Анастасія? — Моя колишня дружина. Ми з нею у дружніх стосунках зараз. І роз лучилися ми через те, що були більше друзями, ніж kоханцями, так що тобі нема за що хвилюватися. — Нема за що? Скажи, ти знущаєшся? Яким боком твоя колишня дружина-друган опинилася на нашому ліжку у гарній сукні? Чоловік далі чітких відповідей не давав, лише відмахувався. Я не знаю навіть, що мені думати у цій ситуації. Хіба можна дружити із колишньою дружиною? Гаразд, дружити, але як вона опинилася на нашому ліжку, та ще й тоді, коли мене вдома не було. Що ж, розбиратимуся далі.