Коли Іра вже дістала всіх сусідів, то ми вирішили виселити її з нашого під’їзду, і нашим союзником виявилася найнесподіваніша людина.

ПОЛИТИКА

У нашому під’їзді завжди було тихо, спокійно, мирно. Завжди… до переїзду до нас Іри, виба чте, Ірини Олександрівни. Молода особа 28 років вимагала, щоб до неї зверталися виключно на ім’я-по батькові. А ми з нею сnеречатися не хотіли, повірте, вона вміла кричати. У нашому під’їзді мешкає nенсіонерка Лариса Павлівна. У неї вже була невістка, Мілана, але вона чомусь не сподобалася, і Лариса Павлівна всі свої сили направила на розве дення сина з невісткою. Ось коли до її будинку прийшла Ірина Олександрівна, Лариса Павлівна зрозуміла, що у неї з’явився гідний супротивник. Усі спроби Лариси Павлівни з обґрунтування своєї жіночої переваги у своїй же квартирі були пересічені невісткою на корені.

Ірина Олександрівна ходила дитячими майданчиками, нашим міським бульваром, магазинами і взагалі всюди з таким обличчям і з такою ходою, ніби ми їй чимось зобов’язані. Ірина Олександрівна мала претензії до всіх. Сусід зверху надто голосно тупав і часто зливав воду у туалеті. Сусід із суміжної з нею квартири, не мав права після 10-ти дивитися телевізор, а святкувати дні народження можна було лише за попередньою згодою інших сусідів, як і повісити люстру, картину тощо. До речі, на останні дії був ліміт – максимум 15 хвилин. Це далеко не повний перелік вимог Ірини Олександрівни. Ми із сусідами вирішили запустити свою оnерацію “Виселення Ірини Олександрівни з нашої багатоповерхівки”.

Нашим вірним союзником у цій справі виступала свекруха тієї самої Ірини, Лариса Павлівна. Спершу ми написали під вікном нашого “пункту призначення” красиві, багатообіцяючі слова: “Ірино, коли вже станеш моєю?”. Потім наш головний союзник оббризкав деякі пікантні елементи гардеробу Ірини одеколоном гучного сусіда зверху. Все це виводило чоловіка Ірини з себе, а її відмовки на кшталт «Я нічого не знаю, це все не я» — ні в що не годилися. Апогеєм став букет із ароматизованою записочкою та з промовистим визнанням, природно, з ароматом того ж одеколону. Після цього тишу в під’їзді зруйнувала наша Ірочка, а потім вона ж влетіла з нашого під’їзду зі своїми валізками просто в таксі. Наш план удався. Ми повернули нашому під’їзду колишній спокій та порядок.