Коли Миші з Ритою були потрібні гроші, брат Миші зголосився допомогти, але те, що він став творити після цього – не було зрозуміло нікому.

ПОЛИТИКА

Все сталося зненацька і дуже не вчасно. Тільки Ріта повідомила, що вона вагітна, чоловіка, Мишу, скоротили на роботі. Він працював у тій компанії багато років, і з нею Мишко навіть пережив кризу, але цього не міг передбачити ніхто. Мишко зневірився, намагався знайти роботу, роботодавці обіцяли одне, а в результаті виходило інше. На допомогу прийшов брат Миші. Він запропонував Мишкові працювати в нього, вахтовим методом, два місяці через один. За три роки шлюбу, Мишко з дружиною так довго не розлучалися, і незабаром Рита почала вередувати перед від’їздами чоловіка, але в душі розуміла, що це краще, ніж залишатися без грошей.

Та й Рита була на 6 місяці вагітності, раптом що трапиться, а чоловік не поруч. Але водночас і речі для дитини треба було купити… боді, чепчики, коляску, ну і памперси вимагають багато грошей. Рита до цього працювала в перукарні, але перед пологами звільнилася, бо чоловік тоді мав стабільну зарплату. Рита і вирішила залишатися вдома і готуватися до пологів. Але звільнення чоловіка змінило усі плани пари. Їхні батьки теж намагалися допомогти, але самі розумієте, отримуючи одну пенсію, складно допомагати комусь крім себе. Якось Миші зателефонував брат, і сказав, що Мишко винен йому грошей. Спочатку, хлопець не зрозумів, у чому справа, адже у борг він у брата нічого не брав.

Виявилося, брат завжди брав усе на двох, чи то їжа, напої або щось таке, він включив до свого списку навіть шаурму на вокзалі. У блокнотиці також був рахунок за інтернет Миші. Загалом виходила кругла сума. Може, для інших така сума була прийнятною, але для сім’ї Миші та Рити це було щось на межі неможливого. При цьому, брат Миші жив у двійці один, грошей не потребував і чудово знав про важку ситуацію в сім’ї Миші, кінцева мета його вимог не була ясна нікому. Рита була обурена вчинком диверя і сказала, щоб чоловік відмовив йому в кожній копійці, але Мишко був людиною доброю і чесною. Він попросив грошей у друзів та родичів та віддав братові. З того часу Рита не дозволяє чоловікові навіть безкоштовну жуйку брати у брата.