«Ви з’їдаєте підлогу холодильника, у мене зарплата не гумова» — я і не очікувала, що мої слова так вплинуть на синові з невісткою.

ПОЛИТИКА

Нашому синові Васі вже 30 років, ми з батьком вже зневірилися, думали, що все, Вася не одружиться, буде так до старості один вдома сидіти. Мало того, що Вася працює з дому на комп’ютері і на вулицю практично не виходить, так ще він і важить більше 100 кг, яка молода дівчина на нього взагалі подивиться? А потім ми стали помічати, що Вася одягнеться красиво і йде кудись. Ми батьком вирішили, що у нього хтось з’явився, але розпитувати не стали, щоб не бентежити. А через півроку Вася сам сказав, що хоче познайомити нас зі своєю нареченою. Ми з чоловіком підготувалися до приходу нареченої, наготували багато всього смачного. І ось вона прийшла … тільки у мене трохи очі на лоб не вилізли. (AL/V) наречена сина виявилася всього-то на пару кілограм його легше, а так по виду Катя була така ж повненька, як наш Вася.

Мені просто страшно уявити, а що з нею стане після пологів, це ж на здоров’я сильно вплинути може. Їла Катя з таким же апетитом, як наш Вася. Ось що їх об’єднувало. Виявляється, знайшли вони один одного на сайті знайомств. Через пару місяців зіграли весілля. Плаття Каті довелося замовляти, тому що ні в одному салоні весільному в нашому місті не знайшлося таких розмірів сукні. Я трохи натякала Каті, що варто трохи схуднути, але вона робить вигляд, що не розуміє мене. Стали молоді жити у нас з чоловіком. Я не встигала для них готувати, вони з’їдають відрами всю їжу. Я відчувала себе кухаркою в шкільній їдальні. Тільки поснідаємо, так вони знову в холодильник лізуть. Катя сиділа вдома, працювати вона не поспішала. А син так і продовжував біля комп’ютера сидіти, заробляв якісь копійки. На продукти вони гроші практично не давали, зате у мене з чоловіком всі гроші йшли тільки на їжу. Тоді ми з чоловіком натякнули синові: —

Вася, ти все ж дорослий чоловік, тобі б з дружиною потрібно окремо переїжджати, своє життя налагоджувати, — почала я. — А то з’їдаєте пів холодильника, у мене зарплата не гумова, я вас годувати не можу, — грубо продовжив батько. Після розмови Вася сильно образився, але в той же вечір вони з Катею зібрали речі і переїхали. Рік ми з сином практично не спілкувалися, він дзвонив тільки у свята. А потім ми включили з чоловіком телевізор і побачили ведучу з дуже знайомим обличчям. А потім прочитали її ім’я та прізвище, це виявилася Катя. Ми тут же подзвонили синові, сказали, що побачили Катю по телевізору. Тоді Вася нам розповів, що вони стали самі працювати, щоб заробляти на знімну квартиру і свою їжу. Катя стала вчитися на ведучу, тепер працює. І вони сильно схудли, стали ходити в зал, їх якість життя покращилася. За все це вони вдячні батькам Васі, які вчасно дали той самий стусан. Тепер всі образи були забуті, і Вася з Катею могли спокійно спілкуватися з батьками.