Я Запросила Тоню Стати Начальником Відділу, А Вона Сумно Опустила Очі, Відмовила І Таке Мені Сказала, Що До Сих Пір Не Можу Прийти В Себе

ПОЛИТИКА

Знаючий фахівець на своєму місці — це успіх справи. Тонечка до нас прийшла два роки тому. Новоспечений магістр економіки. Диплом з відзнакою. І вже через три роки, вникнувши в нюанси роботи нашої фірми, дівчина стала для нас своєрідною паличкою виручалочкою. Завжди готова і підказати і пояснити і показати. Причому доnомогу колегам завжди робить з посмішкою. Рік тому вона вийшла заміж. І це одразу стало помітно по її зовнішності. Але ні, не з сяючим від щастя очам. А за зовнішнім виглядом.

Завжди стильно яка вдягнена дівчина, вміло наносіла макіяж, раптом перетворилася на сіреньку мишку. Мене це насторожило, я даже подумала, що вона втра тила когось із членів сім’ї. Запросила у свій кабінет, щоб поговорити по душах. Я боялася запитати в лоб, що сталося. Ходила навкруги. Дівчина ніяк не могла зрозуміти, що я у неї хочу дізнатися. А коли зрозуміла, то весело розсміялася. — Ні, що Ви. У мене все добре. Просто чоловік ревнивий, от і попросив змінити імідж. Ну чоловік так чоловік. В чужу сім’ю зі своїм статутом не полізу. Але ось тиждень тому звільнилася посада начальника відділу. Тонечка всім: і досвідом, і знаннями підходила для цієї посади.

А тим більше наш власний кадр, яку ми всі добре знаємо, а не запрошений кіт у мішку. Але коли я запросила Тонечку, та поділилася своїми планами, дівчина опустила очі і сказала: — Не хочу я бути начальником. — Чому?! — здивувалася я. — З-за чоловіка, — відповіла вона. — Але ж на цій посаді у тебе не буде відряджень, графік нормований, так і зарплата істотно підвищиться, — спробувала вмовити її я. — Ось до зарnлати то і вся справа. Розумієте, якщо я буду отримувати більше чоловіка, він відчує себе приниженим. Адже здобувачем пови нен бути чоловік. — Ну це не аксіома. А ти не кажи, що отримуєш більше за нього, — запропонувала я. — Обманювати чоловіка?! … Так я нічого і не добилася. Цілий рік готувала її на це місце. І все марно. З-за якогось мужлана.