Катя попросила матір впустити їх із нареченим пожити в її будинку, і Олена не заперечила. Але незабаром вона пошкодувала про своє рішення

ПОЛИТИКА

У Олени раптово по мер чоловік. Вона залишилася одна з двома доньками. Старшій було 16, а молодшій 12. Вони дуже переживали сме рть батька і трималися всі разом як могли. Старша дочка Катя не змогла вступити до університету, так як грошей у Олени ледве вистачало на комуналку та їжу, обмежилася коледжем, але вона про це не хвилювалася. Після коледжу пішла працювати до школи, де й познайомилася зі своїм молодим чоловіком. Жив він у гуртожитку та Катя вмовила маму на те, щоб Олександр переїхав до них жити. Олена не заперечувала, подумала, що хоч у домі буде чоловік, і їм легше буде по господарству, так як їй вже було важко робити всі самій.

Але Олександр виявився зовсім не тим, на кого очікувала Олена. Він з перших днів почав господарювати в будинку, вказувати всім, як і що робити і весь час усім робив зауваження, мовляв у його мами чистіше, вона миє підлогу щодня, на кухні завжди лад, брудний посуд у раковині не варто, а Катя все час перед ним виправдовувалася. Це Олену дуже турбувало, і вона сказала про це Каті. -Я знаю, що він зануда, але я люблю його. Адже люди якось із цим живуть? І я зможу. Олені хотілося б з цим впоратися, але Олександр все не міг вгамуватися. -Моя мама завжди купує м’ясо на ринку, тому котлети у неї виходять смачними, а твоя мама напевно м’ясо у найближчому супермаркеті купила, — сказав він Каті.

Олександр ніколи і ні з чим не допомагав Олені та Каті і все тільки робив усім зауваження. Це, звичайно, набридло Олені, і вона покликала дочку до своєї кімнати, щоб окремо поговорити. -Твій Олександр просто нестерnний. -Я все розумію, мамо, наступного тижня ми переїдемо з ним до його кімнати. Але ще через тиждень вона повернулася вже одна і сказала, що більше з ним жити не може, він уже набрид їй зі своїми зауваженнями. То вона раковину насухо не витерла, то туфлі не так поставила, а сам він не купував їжу, за кімнату не платив, квітів не дарував, а все відкладав для чогось. -Ходімо пити чай. Зараз твоя сестра повернеться і так зрадіє, що ти до нас повернулася. -Як же вдома добре, мамо. Спасибі тобі.