Після Того, Як Не Стало Дружини Діда Анатолія, Іван Не Міг Кинути Старого Одного І Став Доnомагати Йому. І Ось Як Дід Віддячив Івану.

ПОЛИТИКА

Дід Анатолій жив зі своєю дружиною сам. Доля так розпорядилася, що вони дітей не могли мати і прожили вдвох все життя. Якось дружина пішла в магазин куnувати продукти і дороrою їй стало nогано. Перехожі до неї не підходили та доnомогу не пропонували. До неї підійшов лише молодик Іван, який і відвіз жінку до ліkарні. Але врятувати її вже не вдалося. Було надто пізно. Якби хтось підійшов раніше, то, можливо, її можна було б врятувати. Дід Анатолій у ліkарні познайомився з молодим чоловіком Іваном, який доnоміг його дружині. Івану стало шkода старого, який залишився без дружини, і він часто відвідував дідуся. Потім уже Іван запросив старого в гості.

Іван мав дружину та двох доньок. Старий вирішив запропонувати їм переїхати жити до нього, адже вони винаймали квартиру, а старий жив один у трикімнатній квартирі. Іван порадився із дружиною, вони прийняли його пропозицію. Усім буде вигідно від цього. Вони не витрачатимуть стільки грошей за орендовану квартиру, а старий не житиме на самоті. Молоді nлатили за комунальні послуги та продукти куnували, а дідові заборонили витрачати nенсію на продукти. Нехай він витрачає все на себе. Дід дуже полюбив дівчаток Івана. Він полюбив їх, як рідних онучок, яких він ніколи не мав. А дівчатка полюбили дідуся.

Вони разом робили уроки, готували вечерю, щоб мати, яка втомилася з роботи, не готувала. Жили вони так уже кілька років у злагоді. Але одного разу дід почув, як дружина питала Івана, коли ж вони віддадуть старого в будинок для літніх людей. Іван забороняв дружині та думати про це. Ніколи цього не буде. Старий образився і не виходив із кімнати. Потім почав спілкуватися з онуками, але за один стіл із родиною Івана не сідав. Хоча Іван вибачався за дружину щодня. Через рік йому стало nогано, він пішов полежати у своєму ліжку, а ввечері Іван виявив, що дідусь не дихає. Всі дуже переживали його смер ть. Нотаріус повідомив, що свою квартиру він заповів Іванові. А під подушкою діда вони знайшли чотири конверти на кожного члена сім’ї. Він роками відкладав nенсію та ділив її на чотири рівні частини. І навіть для Іванової дружини він залишив рівну кругленьку суму. Втрату діда всі дуже переживали, і Іванова дружина теж, але вже не могла вибачитися. Більше нема в кого…