Свекор, дізнавшись, що я з бідної родини, не змінював ставлення до мене. Тільки перед весіллям він дав мені велику суму грошей і просив дещо.

ПОЛИТИКА

Коли я виходила заміж, мої батьки не мали грошей, щоб купити мені весільну сукню. Вони завжди жили бі дно, а в мене на той момент не було роботи. Щодо батьків чоловіка, то працював тільки мій майбутній свекор. Він постійно мотався по заробітках, але надсилав додому досить пристойні гроші, так що його дружина могла займатися будинком і господарством. Свекруха завжди висловлювала своєму синові претензії щодо того, що я з бідної родини. А свекор, навпаки, начхати хотів на те, яке у моїх батьків фінансове становище. Більш того, перед весіллям він дав мені велику суму грошей, але попросив тримати цей факт у таємниці. Єдине, що він просив – це бути гарною дружиною для сина.

Свекор сплатив нам усю церемонію, а після весілля допоміг мені з чоловіком збудувати свій власний будинок. Коли у нас народилися діти, то свекор у них душі не чув, казав, що онуки – це найголовніше, що може бути у літнього чоловіка. За 25 років сімейного життя я не можу згадати хоча б маленький епізод, який не сподобався мені у стосунках із свекром. 3 роки тому не ста ло моєї свекрухи. Свекор залишився один. Довгий час він якось справлявся з усім сам. Навіть коли ми приходили до нього в гості, він казав, що жодної допомоги не потрібно – він сам. Але зараз він захво рів.

Ми запропонували йому переїхати до нас – але він відмовився. Залишався єдиний варіант: попросити сусідку Стефанію стати для нього доглядальницею за певну плату. Якось свекор покликав нас із чоловіком у гості. Під час розмови він зізнався, що хоче зробити Стефі пропозицію. Справа в тому, що вона так і так цілими днями вдома, давно вдо ва, і стала йому майже дружиною. Але тут у мене виникли серйозні сумніви. Оскільки я чудово знала, в якому фінансовому становищі знаходилася Стефа та її діти, то задумалася: а чи не вирішила ця жінка скористатися добротою мого свекра і прибрати до рук усе його майно? Зараз навіть не знаю, як правильніше вчинити.