Розглядаючи фотографію чоловіка з відрядження Ірина помітила знайому червону сукню. Незабаром вона згадала, чия це була сукня і ахнула.

ПОЛИТИКА

Олексій категорично відмовлявся їхати на наукову конференцію, відчуваючи провину через те, що залишає сім’ю. Його дружина Ірина спокійно вмовила його взяти участь у заході, пообіцявши, що вони поїдуть у відпустку всією сім’єю наприкінці року. Незважаючи на своє небажання, Олексій зрештою погодився і вони зібрали речі для його від’їзду. Настав сімейний вечір, напруга поступово розсіювалась, доки чоловік та дружина проводили час разом. Ірина здивувалася, коли Олексій зголосився помити посуд – незвичайний жест із його боку. Після цього вона приготувала ліжко і перевірила дітей, щоб усе було в порядку перед розлукою.

Ранок настав швидко, і Ірина прокинулася від того, що Олексій стояв біля вікна на кухні. Вони разом випили кави, потім приїхало таксі, і він, неохоче, поїхав у своє відрядження. Залишившись сама, Ірина боролася з довірою та розлукою, але її втішали регулярні повідомлення Олексія про його конференцію та його короткі вилазки на пляж. Після повернення Олексій виглядав молодшим, привіз сувеніри для сім’ї та розповіді про своє перебування на конференції. Однак, коли вони розглядали його фотографії, Ірина не могла позбутися ниючої підозри, викликаної фотографією Олексія на порожньому пляжі, де поруч лежала знайома червона сукня.

Коли сумніви переросли у впевненість, вона дізналася сукню, яку подарувала своїй подрузі Марії , що призвело до несамовитого усвідомлення того, що Марія була з Олексієм. Поговоривши з Марією, Ірина дізналася про їхню випадкову зустріч на пляжі, яка переросла в роман – і її гірші побоювання підтвердилися. Зрада подруги і чоловіка збентежила Ірину, і вона вирішила подати на розлучення. Коли він залишив їхній будинок, Ірина залишилася збирати уламки зруйнованої родини. Через кілька тижнів Марія зізналася, що вагітна і має намір залишити дитину. Незважаючи на всі переживання, Ірина дозволила Олексію бачитися з дітьми. Але одного разу вночі він зателефонував у горі і повідомив, що Марія померла під час пологів, але їхні близнюки вижили.

Пригнічений ситуацією, Олексій зізнався Ірині у своїй безпорадності, і та вирішила з’їздити до пологового будинку. Побачивши новонароджених близнюків, Ірина перейнялася співчуттям. Вона знала, що якщо Олексій не забере їх, то їх відправлять до дитячого будинку. Рухаючись співчуттям та рішучістю, вона вирішила привезти близнюків додому, повідомивши несподівану новину своїм дітям. Наступні дні були важкі, але сім’я пристосувалася. Ірина та Олексій знову розписалися, і він повернувся до сімейного будинку, щоб допомагати з близнюками. Труднощі зблизили їх, і Ірина поставила умову, що їхня сім’я має жити разом. Поступово життя повернулося до нормальної колії. Коли близнюки підросли, батьки Марії почали брати їх на вихідні, даючи Ірині такий необхідний перепочинок. Зрештою, сім’я знайшла свій ритм – і разом рушила вперед.