Я заощаджувала на всьому, щоб купити будинок своєї мрії. А коли в мене вже з’явилася значна сума, сестра попросила у борг.

ПОЛИТИКА

Після того, як дядько Коля повернув кредит через півтора роки, я твердо вирішила давати гроші родичам лише під заставу чи за письмовим договором. Вони часто зверталися до мене за позиками, за спиною висміюючи мою “скупість”. Однак моя фінансова стабільність була обумовлена не високими доходами, а крайньою ощадливістю. Я сама стригла собі волосся, купувала одяг тільки в період знижок, і користувалася знижками також і в продуктових магазинах. Хоча зовні я нагадувала бродягу, мною володіла мрія. Я мріяла про великий, гарний будинок з трояндами у дворі та альтанкою, де я могла б ростити дітей та онуків, де був би двір із басейном та гойдалками.

Я робила кроки до своєї мрії, сильно економлячи на всьому. Мої родичі, однак, вдавалися до розкоші. З часом вони зіткнулися з фінансовими труднощами, пов’язаними з іпотекою, дітьми та іншими витратами. Цілком передбачувано вони звернулися до мене за допомогою. Після того, як дядько Коля довго не повертав борr, я наполягла на заставі та офіційних боргових розписках, що їх, звичайно ж, не влаштовувало. У 33 роки моя мрія залишалася нереалізованою, і я відчувала, як цокає годинник в очікуванні заміжжя і материнства. Рік тому моя сестра Олена взяла у борг значну суму на купівлю квартири без іпотеки.

Вона обіцяла швидко повернути борг за рахунок майбутньої спадщини чоловіка. Я взяла в неї розписку та паспорт. Пізніше я обміняла її паспорт на закордонний паспорт. Проте Олена відмовилася від своєї обіцянки. Вони витратили спадщину на ремонт та відпустку. Коли я вимагала повернути гроші, вона якимось чином ухилилася. У цей момент я натрапила на будинок своєї мрії . Я змусила Олену перевести третину своєї квартири на мене. Неохоче, але відчайдушно потребуючи закордонного паспорта, вона поступилася.

Я продала свою частку в квартирі, придбала будинок своєї мрії та відчула величезну радість від цього. Родичі засуджували мій вчинок, нарікаючи на те, що Олена опинилася у скрутному становищі, коли співвласником квартири стала чужа людина. Я ж залишалася незворушною, списуючи наслідки на вибір самої Олени. В даний час мій сусід доглядає мене, і в найближчому майбутньому у нас намічається весілля. У свої 35 років я насолоджуюся комфортом, добре одягаюсь та живу повноцінним життям. Нарешті я досягла своєї мети і вже перестала так старанно заощаджувати.