Коли Ніна купила собі сільський будинок, ніхто не зміг зрозуміти її рішення. А сама Ніна знала, що це початок її нового життя.

ПОЛИТИКА

У селі палючим літом Ніна розпочала новий розділ у своєму житті. Вийшовши на пенсію, вона купила химерний котедж поряд зі своїм містом і поринула в нове, незнайоме для себе життя. Колеги не могли зрозуміти її вибір. – Навіщо тобі сільська хата? Ти незаміжня, а для управління домом потрібен чоловік! – заявляли вони. Але серце Ніни переповнювала радість. – Я мріяла про сільське життя з дитинства, коли гостювала у бабусі, – видала Ніна.

Її описи пишної природи, лісу та свіжого хліба в дров’яній печі викликали захоплення оточуючих її жінок. Після придбання будинку Ніна з головою поринула в ремонт, найнявши двох досвідчених майстрів, Олександра та його сина, Володю, із сусіднього села. Вони виявилися безцінними людьми – давали поради та щиро допомагали жінці. Коли дні перетворилися на тижні, у село зачастила подруга Світлана, яка допомогла Ніні розбити сад. Вони обговорювали старанну трудову етику дуету батька та сина, які тепер були як сім’я для Ніни.

Наприкінці літа майстри завершили ремонт, і Ніна попрощалася з ними з кошиком, повним домашніх пиріжків. Натомість її запросили на весілля Володі, де вона дізналася про погане самопочуття дружини Олександра. Ніна повернулася додому з тяжким серцем. Зима застала її в місті, але весна, що розквітає, покликала її назад до села. Ніна звернулася до Олександра за додатковою роботою та дізналася про втрату його дружини. Коли вони почали проводити більше часу разом, Олександр почав приносити їй дари у вигляді соломи, піску та грибів.

По селі поповзли чутки про їхню підозріло близьку дружбу. Якось увечері Володя підійшов до Ніни і сказав, що батько любить її, але не може висловити свою прихильність. Він попросив Ніну подумати про це. Ніна була зворушена, але наполягла на тому, щоб Олександр сам поговорив із нею. Наступного ранку, коли мукання корови пробудило її від сну, Ніна виявила Олександра біля свого будинку з коровою. Він нерішуче сказав: – Я привів корову… і себе, – що його мовою означало пропозицію. Серце Ніни розтануло. Зі сміхом і сльозами вони обнялися і розпочали нове спільне життя.