Я знала, що моя сестра має гроші і попросила у неї 2 000 євро, пообіцявши повернути за 3 місяці. Відповідь сестри мене збила з пантелику.

ПОЛИТИКА

Протягом восьми років моя сестра Марина жила в Італії, спочатку прагнучи покращити своє матеріальне становище та налагодити особисте життя. Самотню жінку, якій вже під 40, надихнула думка подруг про те, що в Італії її можуть оцінити як потенційну наречену, адже вікові рамки там зовсім інші. Залишивши стабільну роботу та свою квартиру, Марина вирушила за кордон у пошуках щастя.

На жаль, подорож Марини не принесла їй очікуваного особистого життя. Незабаром вона дізналася, що навіть в Італії створення сім’ї у її віці – складне завдання. Її пошуки шляхів побудови особистого життя закінчилися безрезультатно: ні шлюбу, ні дітей. Натомість вона досягла фінансового успіху, накопичивши за роки роботи за кордоном значні заощадження.

Нещодавно сестра повернулася додому і стала жити на батьківщині, ощадливо і економно ставлячись до свого багатства. Одного разу я застала її на самоті, захоплено перераховуючи насилу зароблені євро. Мені тоді дуже потрібні були 2.000 євро, я попросила Марину позичити, пообіцявши повернути за 3 місяці , але отримала відмову. Її турбота про повернення боргу та страхи, пов’язані з цим, вразили мене, сестра здивувала своєю скупістю.

Навіть як подарунок ця сума не залишила б її без засобів для існування. У мене дві дочки, а в неї нікого, тож я подумала, що вона могла б допомогти мені, можливо, забезпечивши натомість турботу про себе в майбутньому. Її несподівана поведінка змусила мене замислитися: це жадібність чи обережність моєї сестри?