Варвара довго терпіла вибрики ревнивого чоловіка, але коли сусід освідчився їй у коханні, вона вирішила різко змінити своє життя.

ПОЛИТИКА

В одному невеликому районі жила вродлива дівчина на ім’я Варвара. Її приголомшлива зовнішність і хвилясте світле волосся змушували закохуватися в неї всіх хлопчиків у школі, але вона ніколи не звертала на них уваги. Варвара мріяла залишити село і переїхати до міста після закінчення навчання, але слабке здоров’я матері не залишило їй іншого вибору, окрім як залишитися вдома.

Незважаючи на розчарування, Варвара вийшла заміж за гарного чоловіка на ім’я Степан із сусіднього села. Вони збудували будинок у його селі, і Варвара стала працьовитою домогосподаркою, дбаючи і про свою матір. Все б нічого, але незабаром ревнощі Степана взяли гору над ним, і він звинуватив Варвару в невірності. Варвара намагалася напоумити його, але сварkи тривали і згодом ставали тільки жорсткішими і нестерпнішими.

Якось селянин Матвій, який уже три роки відвідував магазин Варвари, нарешті освідчився їй у коханні. Варвара спочатку вагалася, але після того, як сусідка переконала її, вона вирішила втекти від Степана і почати нове життя з Матвієм. Матвій був доброю і дбайливою людиною, і Варвара невдовзі зрозуміла, що справжнє щастя та кохання існують.

Вони переїхали до гарного будинку Матвія, і дівчина стала господаркою нового будинку. Хоча Степан намагався завдати неприємностей, Матвій став на її захист і відстояв їхнє щастя. Варвара знову розцвіла, і в сорок чотири роки вона пережила справжнє кохання і турботу до себе. Вона зрозуміла, що ніколи не пізно знайти щастя та почати життя заново.