Коли Рита почала підозрювати чоловіка у зра ді і висловилася йому з цього приводу, той пішов на 10 днів, після чого повернувся з несподіваною новиною.

ПОЛИТИКА

Рита розплющила очі в холодній, тихій квартирі; годинник показував дві години ночі. Порожнє місце поряд із ліжком підтверджувало, що її чоловік, Сашко, ще не повернувся додому. 10 років щастя, загальний син – все це тепер затьмарено жахливою зра дою чоловіка. Хвиля зневіри накотила на неї, коли вона спробувала зателефонувати йому: дзвінок залишився без відповіді. Раптом у тиші пролунав звук ключа, що повертається в замку. Прийшов Сашко. Рита вийшла зі спальні. Чоловік був явно приголомшений розпитуваннями дружини про його пізній прихід. Не переконавшись його виправданнями про те, що його затримали на роботі та у телефоні села батарея, Рита зви нуватила його у тому, що він зустрічається з іншою жінкою.

Сашко заперечував це, але важко намагався пояснити свої часті зникнення, не вдаючись до свого звичайного виправдання про робочі зобов’язання. Рита, змучена відсутністю щирості у відносинах, зажадала розлу чення. Усі благання Саші залишилися без відповіді, і вона пішла в їхню спальню. Наступного дня, коли Рита прокинулася, Сашка ніде не було. Після того, як вона відправила сина до школи, а сама пішла на роботу, її близька подруга Антоніна помітила її схвильований стан. Рита зізналася у своїх підозрах щодо вірності Сашка. Увечері вона вирішила ще раз поговорити з Сашком, домовившись, що їхнього сина зі школи забере мама.

Однак, повернувшись, вона виявила порожній будинок. Була лише записка, залишена чоловіком. У ній він висловлював своє небажання розлучатись і повідомляв, що поїде на кілька тижнів, щоб зібратися з думками. Минуло 10 днів, Рита намагалася додзвонитися до Сашка, але він мовчав, лише зрідка надсилав смс. На десятий день Рита прокинулася в тривозі від того, що будинок порожній. Через годину прийшов Сашко – свіжий поголений, з великим букетом червоних троянд.

Він здивував Риту, повідомивши, що сьогодні річниця їхнього весілля. У метушні останніх подій вона забула про цю дату… Він пояснив, що його останні вилучення були пов’язані з тим, що він влаштувався на другу роботу. Він хотів організувати для неї ретельно продуманий сюрприз, зводив її до ресторану, на прогулянку і, нарешті, показав квитки на подорож до Парижа. Він зізнався, що завдав їй болю, але запевнив, що ніколи не збирався їй зраджувати. Їхня розмова закінчилася на позитивній ноті: Рита була в захваті від дбайливого жесту чоловіка і підтвердила їхню любов один до одного.