Свекруха зовсім з котушок злетіла – вирішила вийти заміж у свої 55 років. А хто тоді доглядатиме за онуками? Жінка за 40 має дбати про онуків, а не витрачати час на підліткові забави. Ось на цьому ґрунті у нас й почалися скандали.

ПОЛИТИКА

– Даша, ну ти-то з глузду не сходи? Яке кохання на старості років? Які ще стосунки? У такому віці треба заготівлі на зиму робити та про онуків дбати. Хіба нам потрібна така бабуся? – обурювалася Марія. -Марія, не можна так казати. Їй лише 60 років. Вона заслужила на особисте щастя після того, як дбала про нас усі ці роки. І взагалі ти можеш своїй мамі відвозити дітей. Вона ж пенсіонерка із купою вільного часу. На травневих святах Марія вирішила поїхати із друзями на невелику вечірку. Домовилися без дітей, тому взяла вона із собою лише чоловіка.

Саме тоді постало питання: а з ким залишити дітей. Марія зателефонувала свекрусі і пояснила, мовляв, “нам потрібен відпочинок, тому дітей з вами залишаємо”. А та без сорому відповіла, що того дня в неї побачення, і вона не може його скасувати. Марія була дуже обурена з кількох причин. Перше: як щось може бути важливіше за онуків для людини в 60 років? Друге: Марія була впевнена, що турбота про онуків – єдиний обов’язок людей старше 40 років. – З собою беріть. Під ногами мішатись не будуть, вони у вас спокійні, та й природа їм тільки на користь, — відповіла Анастасія, свекруха Марії.

– Ви збожеволіли на старості років? Ви нам усі плани псуєте своїм егоїзмом. Чи не здається вам, що ваш час для побачень давно минув? На це Анастасія не відповіла, сильно образилася та повісила слухавку. А Марія кипіла від злості. Вона зателефонувала чоловікові і почала скаржитися. – Ну, навіщо її примушувати? Візьмемо дітей із собою. Вони нам не завадять. Розмова з чоловіком лише підлила олії у вогонь. Саме тому Марія прийшла до мене, своєї подруги,

скаржитися на свою нелегку долю. -А як я залишу дітей зі своєю мамою? Вона ж ще працює. А свекруха безробітна, у неї купа вільного часу, і вона витрачає його на непотрібні у її віці речі. Не було сенсу стверджувати протилежне. Марія завжди була надто впертою. Зрештою дітей вони з собою взяли, і все пройшло чудово, ось тільки цей випадок дуже сильно зіпсував відносини свекрухи та невістки. Але ж це не новина – просто класика жанру!