Марина довго терпіла жарти чоловіка в присутності інших людей. Але після одного випадку вона вирішила поставити його на місце.

ПОЛИТИКА

Марина зі сльозами на очах слухала свою подругу Олю, яка лютувала на Федора, чоловіка Марини, за його неввічливу поведінку. Переповнена емоціями, Марина стояла на ганку ресторану і мовчки милувалася далекими краєвидами, витираючи сльо зи. Вона ретельно планувала сюрприз на день народження Федора – банкет, подарунки, гості, але всі її старання зустріли з презирством. Федір під час вечері при всіх гостях не соромлячись критикував кулінарні здібності Марини, чим викликав загальний дискомфорт. Пізніше він навіть прокоментував звичайний домашній вигляд Марини, протиставивши своєму приголомшливому вигляду.

Неповажні коментарі Федора глибоко зачепили Марину, і вона тихо вийшла з-за столу, не помічаючи чоловіка. Розмірковуючи над поведінкою Федора, Марина не могла зрозуміти, чому він був добрим і уважним удома, але зовсім іншим у компанії. Побачивши, що Марина засмучена, Оля втішила її, сказавши, що Федір, мабуть, принижує Марину на людях, щоб підняти свій імідж. Марина в розпачі задумалася про те, чи зможе вона ще колись витримати таке публічне приниження. Оля порадила Марині поговорити з Федором про його зневажливу поведінку і попросити його більше не прини жувати її прилюдно.

Наступного дня Федір прокинувся, не звертаючи уваги на обра зу, яку він завдав Марині, і з задоволенням випив каву. Коли Марина запитала Федора про його висловлювання, він раптом втратив мову, усвідомивши, що його “жарти” можуть поранити його дружину. Він пообіцяв Марині, що відтепер утримається від зневажливого ставлення до неї на людях. Якийсь час Федір виконував свою обіцянку, ставився до Марини по-доброму і обсипав її любов’ю. Однак на черговому банкеті він знову почав жартувати з Марини.

Він перебільшив історію про її незграбність і навіть розповів особистий анекдот про те, як знайшов її браслет у холодильнику. Марина, наївшись, у відповідь розповіла про Федора ганебну історію з ліжка, що змусило його замовкнути до кінця вечора. Наступного ранку Марина, задоволена тим, що постояла за себе, попросила Федора налити їй каву. Коли Федір запитав її про публічну відповідь, вона нагадала про порушену їм обіцянку. З того часу Федір ніколи не говорив публічно зневажливих слів про Марину, бо знав, що вона не забариться захистити себе.