Невістка почала усвідомлювати, що я не можу прийняти її доньку від попереднього шлюбу. Вона думає, що мені просто потрібен час, але я розумію, що проблема набагато серйозніша.

ПОЛИТИКА

Мій син несподівано одружився з розлученою жінкою з дитиною від її попереднього шлюбу. У мене були серйозні сумніви щодо їхніх стосунків, але це була не моя справа – вирішувати за дорослого сина. Щоразу, коли ми намагалися обговорити це питання, він відмахувався від моїх побоювань. Після весілля, природно, потрібно було якимось чином приймати мою невістку та її дитину до сім’ї.

Я реально щосили намагалася сприймати цю маленьку дівчинку як свою власну онучку. Але недолік теплоти в мені був очевидний: я утримувалася від покупки подарунків під час свят, вважаючи, що мій син зрештою усвідомлює свою помилку. Я була твердо переконана в тому, що маю витрачати весь свій час і ресурси тільки на своїх рідних онуків. На мій подив, дівчинка постійно шукала зв’язку зі мною і навіть зверталася до мене як “бабуся”.

Моя невістка почала помічати очевидну відсутність уподобання з мого боку, поставивши мене перед дилемою. Але як я могла висловити свої почуття, не завдавши шкоди невинній дитині? Моя невістка намагалася заспокоювати свою доньку, кажучи, що мені просто потрібен час. Але ж справа була не тільки в часі: це було набагато глибше.