Якось Таня виявила шість тестів на ваrітність на раковині у ванній кімнаті. І її відразу ж осяяло – Ліза ваrітна!

ПОЛИТИКА

Таня розігріла вечерю в мікрохвильовій печі і все дивилася на настінний годинник. Її шістнадцятирічна донька Ліза повинна була бути вдома вже кілька годин, але її телефон був поза зоною доступу. Чоловік Тані пішов шукати її, але старші дочки мовчали і сховалися у своїх кімнатах. Таня знала, що вони слухняні дівчатка, а ось з Лізою від народження було багато проблем. Нарешті почувся звук ключа у двері, і Таня вибігла в коридор і побачила, як її чоловік веде Лізу. – І де ти була? – Запитала мати дочка. Таня була в люті, але Ліза тільки відкинула своє кучеряве волосся назад і зухвало подивилася на матір. -Гуляла, а що? – з викликом відповіла Ліза.

– Гуляла вона! – Втрутився в розмову батько, – знаємо ми, як ти гуляла! Коли старші дочки вискочили до коридору, Таня вирішила відкласти розмову до наступного ранку і дала Лізі поїсти перед сном. Вона була дуже зла на дочку, але все одно материнське серце не могло залишити свою дитину голодною. Наступного дня Таня хотіла поговорити з Лізою про її поведінку. Однак Лізу розмова не зацікавила, і вона відмовилася прислухатися до мудрих слів матері. Пізніше Тані зателефонувала класна керівниця Лізи і сказала, що вона прогулює заняття і навіть пропустила пробний іспит. Таня лая ла дочку вдома, а Ліза ставилася до ситуації напрочуд байдуже.

– Мені ця освіта задарма не потрібна! Я хочу стати перукарем! Ось що мені потрібно! – спокійно відповіла Ліза. Таня лютувала і твердила, що Лізі потрібна хороша освіта, як хліб і вода. Наступної ночі Тані снилися неприємні сни про поведінку дочки, і її слова засіли в її голові. На той час Таня вже довгий час потай вивчала умови вступу на заочне навчання психології. Таня намагалася відсторонитися від навколишнього жа ху, купила підручники і почала готуватися, а Ліза продовжувала прогулювати уроки і гуляти незрозуміло де зі своїм хлопцем. Зрештою, праці Тані дали свої плоди, її прийняли до університету та навіть на безкоштовне відділення. Ліза, однак, ледве склала підсумкові іспити. Таня розповідала чоловікові та дочкам про своє навчання.

Це стало для них справжнім сюрпризом. Ліза пішла на курси перукарського мистецтва, які оплачував її бойфренд, оскільки сама вона не могла собі їх дозволити. Коли Тані виповнилося тридцять сім, вона почала ставити хрест на собі, відчуваючи біль у спині та втра ту апетиту. Вона намагалася ігнорувати ці симптоми та витісняла з голови думки про слабкість. Якось Таня виявила, що Ліза ваrітна, побачивши шість тестів на ваrітність на раковині у ванній кімнаті. Таня розчарувалася донькою, але водночас знала, що Лізі потрібна її підтримка. Незважаючи на поведінку доньки в минулому, Таня змирилася з ваrітністю доньки та спробувала допомогти їй звикнути до свого нового стану. Таня продовжила навчання, а Ліза, нарешті, почала більше поважати свою матір, розуміючи, що та готова на все заради неї та її благополуччя.