Українка Народила Незвичайну Трійню. Таке Вперաе У Лікарській Практиці. ФОТО

ПОЛЕЗНОЕ

Пологи — це і без того складний процес, в якому переживаєш і за дітей, і за себе… Але Олені довелося пережити те, що як говоритися і ворогу не побажаєш…

Швидка допомога доставила в одну з лікарень українського міста Дніпро молоду вагітну жінку. Лікарі, які не чекали нічого незвичайного, ще не знали, що їм доведеться мати справу з унікальним випадком. Коли лікарі оглянули породіллю, то спочатку просто розгубилися: вона була на сьомому місяці вагітності, але щось буквально видавлювало дитину назовні.

Загадка швидко прояснилася: 25-річна Олена Сєдова чекала трійню. Два плода розташовувалися зверху, один — знизу. Дві верхні дівчинки власною вагою буквально виштовхували сестру назовні. Протягом декількох днів Олена відчувала дивний рух в животі, але сподівалася, що пологи не наступлять дуже скоро.

На жаль, маленька Лікерія з’явилася на світ на сьомому місяці. Крихітна і слабка, вона важила всього 950 грам. Дівчинку одразу помістили в інкубатор, а лікарі приготувалися до народження ще двох малюків. Але тут, на загальний подив, у Олени припинилися перейми.

Лікарям довелося зробити важкий вибір. Зазвичай, якщо близнюки народжуються з великою перервою, через годину пологи штучно стимулюють. Але на цей раз фахівці сумнівалися: дві дівчинки, що залишилися, були ще менше своєї сестри. На такому ранньому терміні вони могли просто не вижити. І тоді лікарі вирішили почекати.

Щоб не ризикувати здоров’ям дітей, Олені довелося залишатися в ліжку. Вона навіть не могла обійняти і поняньчити свою старшу дівчинку. Жінка так боялася за своїх маляток, що намагалася якомога менше рухатися. Так пройшов день, два, тиждень … Два тижні. Три … Лікарі вже просили поради у колег з усього світу — в їх практиці не було нічого подібного.

38 днів по тому, коли маленька Лікерія вже виросла до 1,5 кг, Олена раптом відчула сильну слабкість і хвилювання. Лікарі знову провели огляд і вирішили, що час настав. У той же день на світ з’явилися дві чудові і здорові дівчинки — Злата і Стефанія. А Олена, нарешті, змогла притиснути до грудей трьох своїх маляток

Сьогодні унікальним трійнята вже півтора року. Лікерія, яка при народженні була в два рази меншою від своїх сестер, тепер не поступається їм ні в чому: всі троє здорові, активні і готові до нових незвичайних звершень.