У Жінки Народилося Четверо Дітей Без Ліку Вання Безп Лід Дя, І Всі Вони Ідентичні. ФОТО

ПОЛЕЗНОЕ

Дженні Марр перебувала зі своїми 1-місячними синами в Техаської пресвітеріанської лікарні Далласа, де четверо дітей провели два місяці у відділенні інтенсивної терапії новонароджених після їх народження 15 березня.

У 34-й день народження Дженні Марр з чоловіком вирішили, що прийшов час почати намагатися завести дитину. 6 жовтня вона здала тест на вагітність: він виявився позитивним. Подружжя, пристрасно бажаючи почути рівне серцебиття, почали зворотний відлік, поки нарешті не побачать свою дитину на екрані сонограми. Однак вони не знали, що їм треба було почути не один, не два, не три, а чотири удари серця і вивчити чотири зображення сонограми.

Дженні Марр несла четвірку медичних чудес: ідентичні монохоріоніческіе четвірки, з яких, за словами її акушера Лорен Мюррей, в медичній літературі зареєстровано тільки 72 випадки. Природно, перше ультразвукове дослідження було далеко від того, що очікували Маррей. На 10-му тижні вагітності Марр вперше пішла на прийом до акушера. Її чоловік сидів поруч з нею, поки Мюррей намазував гель на все ще маленьку дитячу шишку Марра. «Насправді там троє немовлят.»

Мюррей повернув екран до пари. У цей момент особа Кріса Марра побіліло, як у привида, і він втратив свідомість. Приблизно через шість хвилин шоку і мовчання по щоках майбутніх батьків потекли сльози. » Це звучить жахливо, але я не знаю, чи обов’язково це були сльози радості. Ми були абсолютно приголомшені і, чесно кажучи, налякані «, — сказав Кріс Марр. Проте, у них був ще один сюрприз в запасі.

Через тиждень, після того як Маррей кілька переварили нову реальність, що у них буде три дитини замість одного, вони вирушили до фахівця по вагітності з високим ризиком, Брайан Райнхарт, яка практикує медицину материнства і плода в Пресвітеріанської лікарні Техасу в Далласі.

«Тоді три стали чотирма», — сказав Кріс Марр. «Я сказав Дженні, що ми не повинні йти на наше наступне УЗД, тому що вони просто будуть продовжувати збільшуватися», — сказав він, сміючись. За словами Райнхарт, у пари був шанс десь в діапазоні від 1 до 11 мільйонів до 1 до 15 мільйонам зачати цих дітей.

Ідентичні монохоріоніческіе квадруплети виникають, коли запліднена яйцеклітина розділяється на дві частини, і обидві клітини знову розділяються. На відміну від однояйцевих близнюків, які відбуваються з окремих яйцеклітин і імплантуються незалежно, ідентичні кратні об’єднуються разом, розділяючи одну плаценту. Для матері виношування кількох дітей пов’язане з підвищеним ризиком високого кров’яного тиску, гестаційного діабету та інших проблем зі здоров’ям.

Для дітей із загальною плацентою існує підвищений ризик нерівномірного розподілу кровотоку, в результаті чого один або кілька дітей не отримують достатньої кількості кисню і поживних речовин. Однак жінка весь цей час зберігала оптимізм. І вона це зробила.

«Її ставлення і емоційна здатність впоратися з ситуацією були винятковими» — сказав Мюррей. «Це досить подавляюще, щоб мати одну дитину.» На щастя для неї, вагітність протікала гладко, і діти росли однаково, поки не настав останній поворот: пандемія коронавируса. 15 березня, на 28 тижні вагітності, у Дженні Марр почалися ранні пологи, як раз в той час, коли були введені протоколи covid-19 і лікарні по всій країні готувалися до гіршого.

Це був перший раз, коли вона дійсно дозволила собі хвилюватися. Але кесарів розтин пройшло успішно, і через три хвилини на світ з’явилися Харрісон, Харді, Генрі і Хадсон. Всі четверо хлопчиків вийшли сильними і здоровими, і навіть найменша дитина — вагою 1 фунт 15 унцій — не потребував в кисневої підтримки. Всі четверо залишалися у відділенні інтенсивної терапії новонароджених протягом декількох тижнів, поки останній хлопчик Марр не повернувся додому!