Шлюб Лесі та її чоловіка тріщав по швах, і тоді вони пішли на немислимий крок. Ніхто не очікував, що все так скінчиться

ПОЛИТИКА

— Ну, що, як там Лєся, ще не розлучилася? — Запитує одна жінка в іншої під час прогулянки сонячною алеєю. — Ні, звичайно, не розлучилися, вони тимчасово роз’їхалися — зрозуміти, наскільки вони люблять одне одного, охолонути і тверезо оцінити ситуацію. Свого роду тайм-аут – peaнімація, – відповіла друга. — Придумували модних слів усіляких… тайм-аут. Кінь здох – сліз. Їхня сім’я не перший рік тріщить по швах. Потрібно мати гідність, вчасно залишити один одного. Ніякий тайм-аут тут не допоможе, — твердила друга. — Ну чого ти така категорична? Може вона хоче зберегти сім’ю.

Раптом мужик схаменеться… звідки ми знаємо? — Ну так. Лєся у своєму репертуарі. Зрозуміти і пробачити… вона ніколи з чоловіком не розлучиться – ясна річ… По-моєму, це найдурніше рішення, яке Олеся могла прийняти. — Слухай, може, їм так легко зрозуміти, краще жити з партнером або без нього. Роз’їхавшись на якийсь час, можна зрозуміти, чи варто дати сім’ї ще один шанс, чи все втрачено. До того ж, їхньому молодшому ще рік. Лєся намагається, щоб дитина зростала у повноцінній сім’ї, а не з виснаженою матір’ю-одинаком. — Не знаю, не знаю, для мене все ясно.

Чоловік нагуляється, прийде і скаже, що одумався, а Леська прийме його, як ні в чому не бувало… Нерозумно ж. Вона з немовлям на руках чекає. Краще вже визначеність у справах, особливо щодо сім’ї. — Може, він справді схаменеться. Зрозуміє, що життя втрачає будь-які фарби, коли немає тих, з ким хочеться ділити і щастя, і горе. — Гаразд, побачимо, як у них все піде за пару місяців. Але, тьху-тьху, якби я був на місці Лєсі, нізащо б не прийняла його назад. Або б прийняла після обстеження у венерօлօга.