Ми багато років здавали квартиру одній зразковій сім’ї, але зайшовши в будинок після них, я ледве не знепритомніла

ПОЛИТИКА

Ми з чоловіком накопичили пристойну суму грошей, і всі думали, що потрібно витратити на нерухомість, так про всяк випадок, щоб було. Так і купили двокімнатну затишну квартиру. Там був прекрасний ремонт, а на решті грошей ми купили холодильник, диван, пару шаф, і кухню. Потім настав складний етап вибору квартирантів. Спочатку квартиру хотіли зняти студенти-хлопці, але ми відмовили. Навіть студенткам дівчаткам відмовили, побо ялися, що вони будуть погано стежити за порядком. Під кінець знайшли тиху сімейну пару. Вона працювала в школі викладачем біології, а він був економістом. Пара справно платила нам щомісяця.

Іноді, бувало, могли затримати оплату на тиждень. Це не критично, але неприємно. Потім ми з чоловіком вже вийшли на пенсію. Потреба в грошах зросла, ми не працювали, але звикли жити на широку ногу. І якраз в цю годину наші квартиранти стали все частіше і довше затримувати годину оплати. Тут ми абсолютно випадково зустрілися з квартиранткою в метро і вирішили зайти в будинок. Ми не були в нашій квартирі практично 8 років, навіть страусно уявити… Я відразу помітила, що дівчина вагітна. Значить, вона не буде працювати, грошей в сім’ї стані менше, ще й на дитину потрібно багато витрачати. Значити і з оплатою будуть великі затримки. Але виганяти вагітну прямо зараз, було б негарно. У цей момент, коли ми з чоловіком увійшли в квартиру, то просто жа хнулися.

Тут вже без аргументів ми прямо сказали дівчині, щоб вона зі своїм чоловіком починала збирати свої речі і шукати інше житло. Наша квартира нагадувала справжній сви нарник. Всі меблі були забруднені чимось липким. Підлога вишаркана і по кутах бруд, на люстрах павутиння. Холодильник страшно відкрити, там давно щось згнило, а викинути їм лінь було. Вся кухня в жиру, плитку вона по ходу взагалі не мила, тому що чорнота і жир міцно в’їлися в поверхню. Ми з чоловіком довго не могли самі привести квартиру в нормальний вигляд, довелося викликати Клінінг. Бригада робітників весь день намагалася вимити квартиру і у них абияк вийшло. Тепер бої мося комусь здавати.