Коли я відвідувала дочку, то на тілі внучки помітила дивну зміну. Але її батьки нічого не помітили

ПОЛИТИКА

У нашому роду всі представниці жіночої статі схильні до набору зайвої ваги : ні я, ні моя сестра, ні моя мама, ні моя бабуся не можемо похвалитися стрункою фігурою. Моя прабабуся важила близько ста шістдесяти кілограмів, а моя бабуся перевершила свою маму — вона важила 170 кг при зрості 160. Не секрет, що зайві кілограми є причиною багатьох nроблем зі здоров’ям : останні десять років для моєї мами були тор турами. Я намагаюся контролювати свою вагу. Ніколи в житті не була худенькою, завжди була в тілі, але також обмежувала споживання їжі, тому що знала, що зайвий шматок відразу додасть у вазі. Моя дочка теж страждає ожирінням ще з дитинства.

Всі любили цю милу, пухкеньку дівчинку, але я з раннього віку наполегливо працювала над тим, щоб не дати їй вийти з-під контролю. До заміжжя моя дочка була більш-менш стрункою, сиділа на дієтах. У період ваrітності вона стала їсти занадто багато, і набрала майже тридцять вісім кілограмів. На щастя, їй вдалося народити без особливих nроблем. Після народження дочки вона ніяк не могла відновити колишню вагу, сkаржилася, що немає на це часу. Виправдання можна знайти завжди і скрізь. І її чоловік ніколи не дорікав їй з приводу зайвої ваги. Так, це нормально, коли чоловік любить дружину, але тепер у неї немає прагнення контролювати свої розміри.

А тепер мене турбує інше. Моїй внучці виповнилося п’ять років. Вона товста, у неї надмірна вага ; і ліkарі кажуть, що у дитини ожиріння. Я намагалася говорити з дочкою, пояснити, що зайві кілограми не призводять ні до чого хорошого, але вона відповідає мені, що з роками дівчинка підтягнеться. Я точно знаю, що не підтягнеться. Вона стане товстушкою, яку будуть дражнити в школі, у неї будуть nроблеми зі здоров’ям. Вона створює купу nроблем для своєї дочки. Дочка спасибі їй точно не скаже. Зате від мене дочка вимагає не втручатися. А що мені робити? Не можу ж сидіти склавши руки і дивитися, як дочка завдає шкоди своїй дівчинці. Тепер моя дочка тримає свою дитину подалі від мене, мовляв, я не люблю внучку. Але я-то люблю свою внучку, на відміну від її матері.