Почувши розмову мачухи з батьком, я мало не знепритомніла від почутого. Але вирішила це так не залишати і провчити її як слід

ПОЛИТИКА

Я заміжня, у нас із чоловіком двоє дітей. Ми часто з чоловіком, іноді і з дітьми, і з моїм татом та мачухою відвідуємо ресторани, кіно, театри, часто ходимо до них у гості. Якось вони запросили нас у гості. Ми зібралися та поїхали. Дорогою купили татовий улюблений торт. Батько та мачуха добре зустріли нас. Мачуха накрила на стіл, почастувала нас смачними стравами. Після цього, поки діти грали, ми з татом обговорювали покупку машини. У нас із чоловіком грошей небагато, а от у тата – добрий заробіток. Він давно хотів подарувати нам машину. Поки ми були зайняті розмовою, мої діти встигли нacмітити. Я пішла, щоб убрати за ними, але мачуха не дозволила; сказала, що їй неважко. Після цього я знову запропонувала свою допомогу, але вона знову відмовила. Ми попрощалися, спустилися до машини, і я помітила, що забула телефон.

Побігла на верх, на потрібний поверх, відчинила двері – тато часто забував зачиняти за собою – і увійшла до квартири. Вони не почули, що я зайшла. – Вона що, не виховує своїх дітей? Вони не вміють поводитися в гостях, — скаржилася мачуха, — влаштували в квартирі бардак. Наш син — спокійна дитина, але як тільки твоя дочка зі своїми монстрами приходить, вона стає неконтрольованою. Батько не заперечував. -Ти справді збираєшся подарувати їм машину? У них гроші є, я бачу, з якими дорогими солодощами вони приходять до нас щоразу. Самі можуть придбати. — Ти думаєш, я не знаю і не бачу? — Відповів їй батько, — вони самі заговорили про це, я просто підтримував розмову. -От! Відтепер рідше зватимемо їх у гості. Такого я не очікувала. Батько раніше так не поводився. Значить, він так про мене думає? Ми йдемо до них у гості, звичайно, купуємо найкращі та найдорожчі солодощі.

Значить, у нас багато грошей? Я спустилася вниз. Чоловік не зрозумів чому я знову без телефону. Я все йому розповіла, він теж засмутився. Ми вирішили провчити мачуху. Були впевнені, що батько про нас так не думає, просто зазнав впливу дружини. Ми мали зустрітися з ними через тиждень у кафе. Поїхали, посиділи, поїли. А до кінця вечора, коли треба було закрити рахунок та вийти, чоловік все сплатив і сказав. — Ми сплатимо, у нас же грошей багато. А я додала: -До речі, як вам наші монстри? Сьогодні не завдали вам клопоту? Вони обоє зрозуміли, що відбувається. Батько перепросив і обіцяв, що більше таких розмов не буде. Пізніше він додав, що розбереться з витівками дружини. Ми в жодному разі не хочемо їх посварити, просто наступного разу нехай не пліткують за спиною, і якщо їх щось не влаштовує, нехай скажуть прямо в обличчя.