Коли бабуся нарешті знайшла онука, раптом із далекого кута майданчика з’явилася дівчина з єхидним сміхом. І, як з’ясувалося, вона…

ПОЛИТИКА

Поки її онук, Толік, грав з іншими дітьми в пісочниці, Ольга Захарівна сиділа поруч пильно наглядаючи за хлопчиком. Потім, коли дітлахи розбіглися дитячим майданчиком, і Толік бігав разом з усіма, бабуся весь час проводжала його поглядом. Але тут один із дітлахів упав, розплакався, дорослі кинулися піднімати і втішати дитину, і Ольга Захарівна на кілька хвилин відволіклася від онука. Коли дитина, що впала, була зацілована і втішена матусею, бабуся окинула поглядом майданчик у пошуках онука. Не знайшовши, почала кликати його. -Толік! Толенька! Ти де, – кричала вона. Той не озивався. Майданчик закритий. Хлопчику нікуди було зникнути.

Значить, він десь тут. Умисно сховався від бабусиного пильного ока. — Толик тут! — закричала якась дівчинка, тикаючи пальцем у кущі. Як з’ясувалося, хлопчик побіг за гірку і сховався у кущах. Бабуся та онук йдуть до пісочниці. І тут розпочинається друга частина шоу. Назустріч їм встає дівчина, яка до цього спокійно сиділа на лавочці і дивилася в телефон, поки шукали пропажу. — Не встежили?! Я й не сумнівалася, що ви не зможете наглядати за онуком. Ці слова були вимовлені з таким тоном, начебто це бабуся не відривалася від телефону. Потім матуся звернулася до сина: — Хочеш морозиво? Ходімо, мама тобі його купить.

І увела сина… Нам, свідкам цієї сцени, стало очевидно, що це все заздалегідь підлаштована матусею вистава. Із серії «свекруха та невістка». Мати із сина зробила інструмент пом сти свекрусі. Але діти вбирають інформацію, як губка воду. І можна не сумніватися, що колись син застосує аналогічний сценарій проти матері. Не далеко той день, коли син, отримавши відмову на свою якусь забаганку, підставить матір так само, як сьогодні підставив бабусю. Зви нуватить матір у тому, що мати ні сном, ні духом. Чи ця наївна дівчина думає, що якщо вона мати, то її син проти неї не застосує нічого поrаного?