Вийшла подихати свіжим повітрям, а тут – якісь звуки доносяться з альтанки. Підійшла ближче, і застигла на місці

ПОЛИТИКА

Три роки тому я влаштувався на роботу. Поруч зі мною всі ці три роки сидить моя колега. Взагалі, коли таке відбувається, коли жінка і чоловік сидять поруч кожен день вісім годин протягом трьох років, і особливо, коли у них багато спільного, у них або зав’язується роман, або вони стають kоханцями. Але це не наш з Ксюхою випадок. Ми подружилися. Разом пройшли через всі етапи дружних відносин. Спочатку ненавиділи один одного, потім зрозуміли, що можемо спілкуватися нормально, адже у нас багато спільних інтересів, потім подружилися. За весь цей час і всі ці труднощі я навчився зрозуміти її настрій, виявляти, що щось трапилося, навіть якщо вона приховує це. І ось сьогодні був саме такий день. Вона прийшла на роботу. Начебто не сумна, в настрої немає негативу, але, здається, щось її турбує.

Кажу їй: — Що мовчимо? Розкажи, що трапилося? Я бачу, що тебе щось турбує. — Ні. Можливо. Ну блін, таке сталося, я не знаю, як вчинити, щоб було правильніше. — Давай, розповідай. Якщо зможу, обов’язково допоможу. І вона розповіла мені таку історію. — У мене є одна подруга, Даша. Ми знаємо один одного з дитинства. Через таке з нею пройшли. Ми в один рік зіграли весілля, і разом наро дили. Так вийшло, що і наші чоловіки — друзі дитинства. Вони опора один для одного, між ними не можуть бути зра ди або підстави. Вони дружать прямо справжньою чоловічою дружбою. І ось минулого тижня був ювілей одного з друзів наших чоловіків. Ми всі разом поїхали на його дачу. Були запрошені й інші гості. Все було на вищому рівні, і дача шикарна. Було багато алкоrолю, ми випивали, танцювали. Я в один момент вийшла на свіже повітря і почула звуки, які лунали з-за альтанки. Підійшла ближче і побачила свою подругу з чоловіком.

Я тут же втекла звідти. Весь вечір не змогла прийти в себе, адже подруга через якийсь час повернулася і стала танцювати зі своїм чоловіком, обіймати його, як ні в чому не бувало. Вона зрадила чоловіка, але так природно поводилася, як ніби це не вперше. — Та ладно тобі, з ким не буває. Це її життя, сама знає, що робить. У чому твоя проблема? — Проблема в тому, що я секрети зберігати не можу. Я балакуча. Думаю, потрібно розповісти комусь із них. Поговорити з подругою? — Ні, це найгірший варіант. Вона подумає, що ти заздриш їй. — Тоді розповісти її чоловікові? Ні. Не можу зруй нувати їх сім’ю. Може своєму розповісти? Порадь, що мені робити? Як буде правильніше? Я не зміг допомогти подрузі, адже ситуація складна. Як не ходи, думаю, буде провал. Але знаючи балакучість подруги, розумію, що скандал неминучий.