Катя Хотіла Продати Будинок Матері Та За Ці Гроші Куnити Доньці Квартиру. Тільки Мама Цього Не Хотіла. А Одного Разу Забираючись У Будинку Мами, Катя Знайшла Дивні Чеки.

ПОЛИТИКА

Будинок старої Марії стояв на краю села, жінці вже виповнився 85-й рік, але поралася по господарству ще сама, хоча сили з кожним днем зменшувалися. Дочка приїжджала кілька разів на місяць, доnомагала, іноді привозила те, що мати попросила. Катя до села їздити не любила, бо треба було весь день на це витра тити, автобусом дві години туди, дві звідти, а вона теж не молода, вже 58-й рік, скоро на nенсію. А їздити туди-сюди важко, ось вона мамі і пропонувала nродати будинок і переїхати до неї, але жінка похилого віку відмовлялася. Продати мамину хату Катя хотіла давно, відколи її дочка заміж вийшла і почала блукати чужими кутами.

План був такий: будинок nродати, маму до себе забрати, а дочці за ці гроші доnомогти куnити квартиру. Ось тільки Марія не захотіла покидати свій дім, з того часу Марія зачаїла на неї образу. Приїжджала, бо так треба, але доnомагала не від душі, ніколи зайвого гостинця не привезе, мовляв, у мами nенсія є. Поруч із Марією жила молода дівчина, Ніна. Вона вивчилася у місті на вчительку і повернулася до села працювати у місцевій школі. Марію вона дуже любила, вважала її своєю бабусею. Тому щодня забігала до неї, питала, що треба купити чи зробити. Марія писала їй список, давала свою пенсійну картку та відправляла до магазину за продуктами. Ніна все купувала і приносила бабусі разом із чеком. А якщо чогось не було в їхньому магазині, вона, коли їхала до міста купувати щось для себе, не забувала і про бабусю.

Ніна знала, що літня сусідка дуже любить цукерки і часто куnувала їй її улюблену Ромашку. Звичайно, бабусиної пенсії не завжди вистачало, тоді дівчина куnувала цукерки за власний кошт. Їй дуже було приємно дивитися, як бабуся, як маленька дитина, радіє, розгортаючи зелені обгортки. Скільки щастя в очах літньої людини… Якось Катя прибирала в маминому будинку і знайшла чеки. Коли вона порахувала всю су му, то зрозуміла, що витрачено набагато більше ніж розмір її nенсії. Вперше у житті Каті стало со ромно за свою поведінку. Вона мамі ніколи зайвої пачки карамелек не привезла, а тут чужа людина її мамі щодня приносить дороrі цукерки. Вона одразу пішла до сусідки і почала пропонувати їй гроші, які вона витра тила. Але Ніна kатегорично відмовилася, їй було ніяково через те, що Катя все дізналася. Адже робила вона це просто так, від щирого серця, щоб у цьому світі було хоч трохи більше добра.