Віра була здивована, коли свекруха переписала квартиру лише на доньку. Але невдовзі вона знайшла в будинку старенької те, що повністю змінило життя сім’ї.

ПОЛИТИКА

Андрій та Віра їхали на святкування дня народження свекрухи – Ніни Леонідівни. Але, як завжди, вони були у скрутному фінансовому становищі. Віра запропонувала об’єднати кошти із сестрою Андрія, Світланою, для колективного подарунка. Але Світлана була егоцентричною, зосередженою лише на своєму чоловікові Олегу та їхньому синові Романі. Вона постійно нехтувала обов’язками у своїй великій родині, незважаючи на успішну невелику крамницю чоловіка.

Андрію та Вірі не залишалося нічого іншого, як купити подарунок самостійно. До 85-річчя Ніни Леонідівни Віра на свої заощадження купила светр із чистої вовни. Дорогою вони взяли торт та квіти. Світлана приїхала пізно із знайомим чайним сервізом. Цей сервіз їй подарувала мати багато років тому. Незважаючи на це, Ніна, неупереджена мати, прийняла подарунок із радістю. Після розкішної вечері Світлана несподівано торкнулася тонкої теми.

Вона запропонувала Ніні передати їй свою простору квартиру, посилаючись на борги чоловіка за магазин та майбутнє сина. Віра та Андрій були приголомшені, але промовчали. Наступного дня Віра пішла наводити лад у квартирі Ніни. Її зустріла непривітна Світлана, яка холодно повідомила її про раптову смерть Ніни Леонідівни під час передачі документів на квартиру. Незважаючи на ситуацію, Андрій та Віра взяли на себе організацію похорону, а Світлана та Олег практично не брали участі у цьому.

Через кілька місяців Віра натрапила на банківський рахунок, захований за старою картиною, яка колись належала Ніні Леонідівні. На їх подив, на рахунку лежала сума, що вдвічі перевищує вартість квартири. Бенефіціаром рахунку був Андрій. Хоча Віра була у захваті, вона побоювалася, що Андрій може поділити їх зі Світланою. Тому вона вирішила почекати з цією новиною, доки чоловік остаточно не зрозуміє, що сестра стала йому чужою.