Після народження сина Ольга сподівалася, що бабусі допоможуть їй дбати про дитину. Але незабаром вона була приголомшена за першого ж прохання про допомогу.

ПОЛИТИКА

Ольга, фінансовий аналітик, нещодавно стала матір’ю. Вона мала намір скоротити свою відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами заради своєї кар’єри, довіряючи допомозі бабусь свого сина. Через тиждень після пологів Ользі знадобилося звернутися до лікаря, і вона пішла за допомогою до своєї матері – але отримала відмову, мотивовану тим, що новонароджена дитина потребує своєї матері. Почуваючись винною і водночас розчарованою, оскільки вона присвячувала весь свій час синові, тоді як бабусі насолоджувалися своїм дозвіллям, вона зателефонувала подрузі, яка раніше пропонувала допомогу .

Але й цього разу її зустріли відмовки. Приголомшений чоловік Ольги запропонував найняти няню, і ця ідея спочатку викликала в Ольги роздратування. Їй було не по собі при думці про те, що її син покохає незнайомку жінку більше, ніж своїх власних бабусь. Але вони в результаті все ж найняли жінку, що добре зарекомендувала себе, оскільки чоловік Ольги влаштувався на додаткову роботу, щоб покрити витрати. Фінансова напруга загалом була відчутною, що змушувало їх скорочувати витрати навіть на предмети першої необхідності. Але найбільше Ольгу турбувало те, що вона спостерігала, як її син радісно тягнеться до няньки.

Її серце розривалося від того, що він не відчував любов і турботу своїх бабусь, які, здавалося, були до нього байдужі. Хоча чоловік підтримував її, Ольга щиро хотіла, щоб бабусі виявляли більше прихильності та участі у житті свого онука. Вона сумувала за сімейними узами, які, здавалося, вислизали від них, сподіваючись лише на те, що емоційна дистанція зменшиться в міру дорослішання її сина.