Олену застала у розпачі вимога чоловіка, щоб вона негайно покинула будинок разом із дітьми. Вона взяла себе до рук і вирішила дати йому відсіч.

ПОЛИТИКА

Олена зосереджено готувала вечерю, її думки були сповнені передчуття майбутніх вихідних. Діти, Яків і Сашко, вже давно передчували похід у парк, їхні думки були зайняті каруселями та кониками. Обидва хлопчики, 9 і 7 років відповідно, займалися тим, що малювали свої улюблені ласощі – солодку вату і морозиво. Тим часом з кухні долинав привабливий аромат фрикадельок, оскільки Олена заздалегідь готувала їжу на вихідні. Відсутність чоловіка, Ігоря, викликала в неї легке занепокоєння: його телефон підозріло вимкнено. Занепокоєння Олени посилювалося тим, що на кухню часто приходили її діти, які з нетерпінням питали, коли вони вечерятимуть.

Трапеза пройшла як завжди, хоч і під дивною тінню відсутності Ігоря. Він приїхав тільки опівночі, вразивши Олену одкровенням. Він йшов від неї до іншої жінки, яка була ваrітна його дитиною, і наполягав на тому, щоб Олена поkинула їхній будинок . Переповнена горем Олена провела безсонну ніч у кріслі, притискаючи до себе дітей. Наступного ранку вона заспокоїла їх, вирішивши продовжити реалізацію планів прогулянки парком – але вже без Ігоря. У відповідь на гарячі вимоги Ігоря піти, вона залишилася непохитною, обстоюючи своє право та право дітей залишатися у своєму будинку.

Незважаючи на обурення та зневагу Ігоря, Олена твердо стояла на своєму, спокійно заявляючи, що вона та її діти залишаться, а він може вирішувати свої проблеми як хоче. Вона не залишила місця його протестам та принизливим коментарям, запевнивши його, що їй не соромно та не шкода. Незважаючи на напругу, Олена та її діти із задоволенням провели день у парку, де на них чекали каруселі, солодка вата, морозиво та відвідування зоопарку. Після повернення Олена розпочала судовий процес з розлучення, поділу майна та аліментів, абсолютно байдужа до пізніх повернень Ігоря.

За іронією долі, згодом коханка Ігоря виявилася далеко не такою, як він очікував. Розчарований її постійними сварками та прихильністю до його квартири, він розлучився з нею. Зневірившись, він намагався повернутися в сім’ю і виправити завдану шкоду, благаючи Олену подумати про їхніх дітей. Олена, однак, так і залишилася непохитною. Пам’ятаючи його попередню зневагу до благополуччя їхніх дітей, вона відмовилася жити з ним. Незважаючи на спроби Ігоря переконати її, вони зрештою розлучилися. За допомогою своїх батьків вона викупила частину квартири Ігоря, і той з’їхав, виплачуючи аліменти на двох дітей, а незабаром і на свою дитину, яка ще не народилася.