Юля жила зі своїми дітьми в бідності, але не думала, що треба щось міняти. Але поява її старого друга змінила ситуацію.

ПОЛИТИКА

Юлю розбудив незвичайний гомін. Не розплющуючи очей, покликала свого сина Володю. За хвилину хлопчик забіг до неї до кімнати. Мама попросила його втішити сестру, що плакала, щоб вона змогла трохи поспати. Хлопчик погодився, і Юля знову поринула в подушку, намагаючись уникнути реальності. Вона заснула лише тоді, коли шум припинився. Прокинувшись, Юля виявила, що в хаті тихо. У дитячій мирно спали її діти, закутані в ковдру і притиснувшись один до одного. На кухні панував безлад: стіл був усипаний крихтами, а посередині стояла порожня банка з-під сметани. Вона вгамувала спрагу водою з-під крана і сіла в крісло, насолоджуючись тишею.

Замок на вхідних дверях був зламаний, але в квартирі все одно не було нічого, що варто було б вкрасти. Юля обережно вийшла надвір, залишивши дітей під наглядом сусідки тітки Галі. За кілька годин сусідка почула стукіт у двері. У коридорі стояв молодик, який представився Антоном – другом Юлі за коледжем. Після короткої розмови про нинішнє становище Юлі, тітка Галя попросила його провідати дітей. Діти були заінтриговані незнайомцем, а дівчинка безневинно запитала, чи не приніс він їжі. Антон, захоплений зненацька, пообіцяв незабаром повернутися з їжею і пішов. Через 30 хвилин він повернувся із двома пакетами.

Діти із задоволенням з’їли запропоновані їм булочки та молоко. Потім Антон прибрався на кухні. Незабаром їхня мати повернулася додому і з подивом виявила на кухні свого друга з коледжу . Вони розмовляли, згадуючи студентські роки. Виявилося, він почув про тяжке становище Юлі від спільних знайомих. Після вечері Антон пообіцяв повернутися наступного дня та поїхав. Наступного ранку Юля забралася в квартирі і зайнялася дітьми, сподіваючись на повернення свого друга. Але разом із ним прийшов слюсар, який пообіцяв відлагодити зламаний дверний замок, поки вони гулятимуть у парку.

Діти, особливо Володя, із задоволенням каталися на численних атракціонах, а ось Аліна до кінця поїздки почала спати. Антон відніс сонну дівчинку назад у машину, що було для нього в новинку, оскільки він був бездітним та неодруженим. Повернувшись до квартири, вони виявили, що слюсар закінчив свою роботу. Антон вручив Юлі ключі від нового замку. Нові крани та пластикові труби теж справили на неї враження. У спонтанному пориві радості вона обняла і поцілувала друга. Потім вона різко пішла, залишивши Антона стояти у квартирі одного. Коли вона повернулася, він обійняв її у відповідь і заявив про намір залишитися з нею назавжди. У відповідь вона посміхнулася і пообіцяла любити та слухатися його все життя.