Ганна закохалася в Андрія, хлопця із сусіднього села і сподівалася на щасливе життя з ним. Але все сталося інакше.

ПОЛИТИКА

Ганна все життя прожила зі своїми батьками на селі. На відміну від своїх однолітків, які ганялися один за одним вулицями, Ганна була розумною та старанною дівчинкою, чудово навчалася у школі та любила читати. У старших класах вона почала спостерігати, як живуть її сусіди, особливо чоловіки. Вона помітила, що в будинку тітки Наді завжди було чисто і пахло пирогами, але її чоловік все одно ставився до дружини без особливого кохання. А в будинку тітки Валі завжди був безлад, а її чоловік був недоглянутим і безперспективним.

Коли Ганна запитала маму, чому в будинку тітки Валі завжди безладдя, її мама просто відповіла, що це залежить від характеру та виховання людини. Незважаючи на свої спостереження та розчарування у сімейному житті, Ганна закохалася у хлопця Андрія із сусіднього села і віддала перевагу йому, а не місцевому хлопцю, який зробив їй пропозицію після закінчення школи. Ганна з Андрієм одружилися та жили з батьками хлопця у просторому будинку. Хоча Ганна багато працювала в саду разом із свекрухою, сам Андрій часто лінувався і не хотів їм допомагати.

Минув час, старша сестра Андрія повернулася додому з дитиною після розлу чення і відразу не злюбила Ганну . Вона намагалася налаштувати всіх проти неї, але свекор Ганни давно помітив її працьовитість і запропонував збудувати новий будинок для неї та Андрія. Однак, перш ніж вони змогли закінчити будівництво, свекор Ганни по мер. Ганна продовжувала наполегливо працювати, щоб добудувати будинок, але Андрій не хотів їй допомагати. Він не виконував жодних чоловічих обов’язків і рідко працював, намагаючись не напружити себе «по дрібницях».

Врешті-решт Андрій став проводити більше часу поза домом зі своїми друзями, а через роки Ганна навіть дізналася, що той зраджує їй з жінкою на ім’я Тетяна. Зрештою, Андрій перевіз Таню до себе і зажадав, щоб Ганна поїхала, але та відмовилася. Незабаром син запропонував Ганні пожити в нього та його дружини, і врешті-решт вони втрьох почали жити в будинку за містом. З роками Ганна зрозуміла, що без любові всі її зусилля були марними. Зараз вона мирно живе із сином та його сім’єю, вона навчилася любити себе та піклуватися про своє здоров’я. Хоча її зусилля у попередньому шлюбі ні до чого не привели, вона знайшла щастя у своїй сім’ї та у щасливих спогадах про те, як вона виховувала свого сина.