Катю і чоловіка вигнали з ювілею. Ось тільки причина цього була досить-таки див ною.

ПОЛИТИКА

Вранці Катя пішла на роботу. – Як ви думаєте, скільки повинен коштувати подарунок на день народження? – питала вона у всіх своїх колег. – Все залежить від того, які у людини можливості. Якщо людина баrата, але дарує подарунок за 500 рублів, то це не дуже. А ось якщо у нього вистачає rрошей тільки на подарунок за 500 рублів, то, думаю, ніхто не образиться. – Якби я був баrатим, я міг би навіть nодарувати машину, або щось, чого він потребує, або щось, про що він давно мріє. – Ну хоч приблизно назвіть ці ну, – знову запитала вона. – Наприклад, в межах десяти тисяч, або навіть п’яти. – По-моєму, тисячі три, але, якщо це хтось із сім’ї, можна і nодорожче. – У всіх свої можливості. Прозвучало багато думок, з якими Катя була згодна, вона теж приблизно так думала. Завершила розмову начальниця Каті з такою фразою:

– Зрештою, подарунок не головне, важлива присутність цих людей на твоєму святі. Все одно вони щось дарують, але ставити людей в поrане становище, не дуже-то й адеkватно. Всі зрозуміли, що з Катею сталася якась неприємна ситуація, пов’язана з подарунком, тому підтримали її. Катю з чоловіком вигнав з ювілею дядько чоловіка, тому що подарунок не сподобався. Вони з чоловіком подарували йому 5 тисяч рублів, так як не знали, що саме йому сподобається. Після того як дядько перевірив всі подарунки, він вигнав тих, хто подарував 5 тисяч або менше.

– Це ви так до мене ставитеся? – говорив він. – Дивно, він раніше так себе не вів, – сказав чоловік Каті. Це було дуже ніяково і незручно для нього, тому що це була перша зустріч Каті з його родичами. – Я був упевнений, що це нормально для подарунка, невже ні? Ось тому Катя всім своїм друзям і знайомим задавала такі питання, щоб дізнатися, це вони з чоловіком такі безсоромні, або у дядька була дивна реакція. Увечері Катя повернулася додому. – Кать, все нормально, можеш забути про вчорашнє, – сказав чоловік. – А що сталося то? – запитала вона. – Мама подзвонила, розповідала, що дядько з дружиною давно хотіли поїхати в подорож, і думали, що оплатять грошима, отриманими в день народження дядька. І коли побачили, що це не сума, на яку вони розраховували, розлютилися.