Коли свекруха попросила взяти зовицю на роботу, я погодилася. Але після чергової її наха6ної витівки я стала гірко шкодувати

ПОЛИТИКА

На сімейних вечерях свекруха часто говорила про свою дочку Свєту. Свєта була молодшою сестрою мого чоловіка, але він з нею не часто спілкувався, я — тим більше. Просто бачилися пару раз на загальних святах сімейних. Свєта нещодавно закінчила університет і поки не змогла знайти собі нормальну роботу за фахом. — Свєточка у мене така розумна дівчинка, а вони її брати не хочуть! — кричала свекруха. — Так у мене на роботі зараз пару співробітниць в декрет йдуть, може, Свєта замість них спробує. — Ось і правильно, ти її до себе візьми. Вона у мене дуже розумна дівчинка. Так я і вирішила зробити добру справу. На роботі легше буде, та й родичам допоможу. Ми стали збирати всі документи, потім Світлана проходила співбесіду.

І ось настав її перший робочий день. Вранці того ж дня мені подзвонила свекруха і стала просити, щоб я допомогла в будівлю зайти, щоб все їй показала і розповіла. А то вона в перший раз у нас в офісі буде, їй ніяково, та й соромиться. Я відразу здивувалася такій заяві, все ж, вона доросла людина, їй тут ще працювати, потрібно себе з кращого боку показати. Про яке утиску йде мова? Світла працювала добре, старалася. Я пару раз заходила до неї у відділ, вона питала уточнюючі моменти. А так, з усім сама справлялася. Але ось свекруха від мене не відставала. Вона дзвонила буквально кожну годину і питала, як там її Свєточка працює. Ось настала чергова сімейна вечеря.

Свекруха вже трохи випила і почала: — Попросила значить невістку Свєточку свою на роботу влаштувати. А вона її менеджером взяла, а сама-то начальниця. Добре, що не прибиральницею призначила. А так по-родинному могла б і Свєту начальницею зробити. — Мамо, досить … мені за тебе вже соромно. З моїм нульовим стажем мене навіть на цю роботу не повинні були брати, а ти постійно втручаєшся! — не витримала Свєта. Вона вибачилася за поведінку матері і вийшла з-за столу. Потім вже і ми з чоловіком пішли від свекрухи. Минуло пару днів, а свекруха так і не подзвонила. Чесно кажучи, я такого від неї не очікувала; і як тепер з нею спілкуватися — я не уявляю.