Наш Сусід Діма Постійно Щось Просив У Нас: То Фруктів, То Овочів. Ми Думали Він Потребує Допомоги, Але Виявилося..

ПОЛИТИКА

Коли чоловік повернувся з села, в руках у нього було два кошики грибів. Та ще й такі соковиті, точно смачні. Заскочив до нас сусід Діма: -Які гарні у вас грибочки. Можна я візьму пару штучок? Взяв 4 білих – і пішов. Діма з’явився тут років 7 тому. Жив він у домі тітки Маші. Звісно, всі сусіди стали допомагати їм: хто фруктів та овочів принесе, хто допоможе з ремонтом. Дівчата мої зрозуміли, що він нахабний, і тому радили мені не спілкуватися з ним. Декілька років тому відбулася у нас така історія. Діма має сина, якого я завжди кликала в гості, коли годувала дочок. Так тривало кілька днів, поки Діма не сказав мені: -Слухайте, мій син соромиться до вас заходити. Не могли б ви ставити обід ось сюди, і подав мені контейнер. -Ні вже. Раз такий сором’язливий, годуй його сам.

Часто траплялося так, що вони заходили без попиту на наш город і зривали овочі та фрукти з моїх грядок. Мені-то не шкода було, але вони лише казали: »Ой, у вас же он скільки всього, навіщо вам стільки?» А цього року у нас вийшов великий урожай полуниці. Так Діма, як тільки побачив, скільки ми набрали, одразу ж підбіг із філіжанкою, мовляв, відсипте трохи синові. Мій чоловік не витримав і сказала йому, що він може купити цю полуницю в магазині, або ж нехай у ліс сходить, набере собі. Той образився і пішов. А потім ми дізналися, що так само він заходив у всі будинки на нашій вулиці. У всіх чогось просив обов’язково. Адже я знаю, що грошей у них навалом. Он щоліта летять у теплі країни відпочивати. …Так ось. Коли Діма забрав грибочки, що зібрав чоловік, і збирався вже йти — то обернувся і сказала:

-А Можна я у вас трохи картоплі викопаю. Так хочеться картоплі із грибочками. Я, звичайно ж, не могла йому нагрубити, а чоловік був зі зміни – і спав утомлений. На щастя, мама моя була поряд: -Картоплі тобі захотілося? Ще й лопату просиш? А по голові цією лопатою не хочеш? Зараз приїде ваш тітка Маша, то я їй все про ваше на хабство розповім. Попре вона вас взашию. Пішов геть звідси. Моя мама завжди була спокійною людиною. Але ви тільки уявіть, до чого дійшло нахабство Діми та його сина, що навіть ця мирна жінка не витримала.