Родичі чоловіка зненацька заявилися і вирішили залишитися на кілька днів. Але їхнє на хабство просто вивело господиню з себе

ПОЛИТИКА

У двадцять першому столітті технології дуже розвинені. Вже настільки, щоб хоча б перед тим, як приїжджати у гості, зателефонувати та повідомити. Мене завжди цікавило, звідки вони беруть, що господарі будинку чекають на них з розкритими обіймами? Може, вони, наприклад, вийшли до магазину? Найпростіший приклад, але тоді гості залишаться на вулиці. Нещодавно такий сюрприз підготували родичі моїх сусідів. На новорічні свята до них з’явилася рідня з боку чоловіка. Вони приїхали з далеких країв.

Було ясно, що вони залишаться на кілька днів. Вони думали, що своїм приїздом порадують молоду сім’ю з маленькою дитиною, адже їм, мабуть, нудно і самотньо залишатися на Новий Рік. З’явитися без попередження, на їхню думку, найкращий подарунок. А молоді ще місяць тому запланували всі свої заходи, новорічні ялинки дитини тощо. Та й у чоловіка мала бути відпустка. Він також хотів встигнути відпочити. А ось родичі мали інші плани. Все б нічого, але вони також поводилися як господарі квартири, а не гості. Вони встановлювали свої правила, робили так, як їм зручно. Зрозуміло, що сусідам скоро набридло.

Вони б з радістю показали родичам на двері, але не змогли. Дивно, звичайно, але мої сусіди, як і більшість людей, стискають себе, але надають гостям найкращі умови. Цього я теж не розумію. Так ось. Гості сусідів виявилися на хабними, вони навіть не відчували докору сумління, що так роблять з молодими. Тому я порадила сусідці один план дій. Потрібно було повідомити родичам, що вони знайшли хороший варіант путівки у теплі краї, і що тільки зараз вони можуть придбати її за півціни. Так вони будуть змушені виїхати. Сусідка так і зробила. Наступного ж дня родичі стали збирати свої речі і ще через один день вони поїхали. Невже так важко зрозуміти, що люди можуть мати свої плани? Потрібно дзвонити та попереджати, а також запитати у господарів, чи зручно їм? Тільки після отримання схвалення та згоди можна приїхати. Я не проти сюрпризів, але все добре у рамках розумного.